Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

'Ledeni' doček na Times Squareu u New Yorku

31.12.2008.
u 19:05

Na dočeku nove 2009. godine u New Yorku očekuje se gotovo milijun ljudi, za koje se organizatori nadaju da ih u dolasku na popularni Times Square neće spriječiti ni 'brutalno hladne temperature' koje najavljuju dežurni meteorolozi, do -6.5 stupnjeva Celzijevih.

Osim smrzavajućih temperatura, meteorolozi su najavili i hladni vjetar, ali i veliku vjerojatnost da će svi oni koji Novu dočekuju u 'Velikoj jabuci' u 2009. ući pokriveni pahuljama snijega.

Inače, organizatori novogodišnjeg dočeka spremili su više od tisuću balona i milijun konfeta, koji će posljednjih pet minuta 2008. godine padati po posjetiteljima. Točno u ponoć, gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg i supružnici Hillary i Bill Clinton pokrenut će 5400 kilograma tešku kristalnu Waterford kuglu koja će se spustiti sa nebodera na Times Squareu i označiti početak novog ljeta.

Cijeli će se doček Nove u New Yorku moći pratiti na televiziji, ali posjetitelji neće moći nazdravljati alkoholom, čije je posjedovanje na proslavi zabranjeno.

(mp)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije