Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Lažno prijavili prebivalište pa godinama primali nepripadajuću naknadu za prijevoz

Policija tvrdi da je osumnjičenom muškarcu za nepostojeće troškove prijevoza isplaćeno 128 tisuća, a ženi 69 tisuća kuna
15. veljače 2019. u 11:35 6 komentara 3083 prikaza
kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zagrebačka policija prijavila je 46-godišnjaka i 57-godišnjakinju zbog prijevare, tereteći ih da su kao zaposlenici jedne zagrebačke tvrtke lažno prijavili prebivalište slijedom čega im je poslodavac na ime naknade vanjskog prijevoza od 2009. godine isplatio pozamašnu naknadu.

Švicarski franak Otkriveni prevaranti U Švicarskoj primali socijalnu pomoć: Sin supružnika iz BiH slučajno otkrio njihovu tajnu

Policija tvrdi da je osumnjičenom muškarcu za nepostojeće troškove prijevoza isplaćeno 128 tisuća, a ženi 69 tisuća kuna.

Odvojeno ih terete da su kao djelatnici iste tvrtke s ciljem da pribave protupravnu imovinsku korist lažno prikazali da stanuju na adresi izvan grada Zagreba pri čemu su u više navrata dostavili potvrde autoprijevoznika, potvrdu o prijavi boravišta i izjavu da svaki dan putuju na posao i s posla.

Muškarca sumnjiče da je lažnim prikazivanjem činjenica naveo poslodavca da mu od siječnja 2009. do kraja ožujka 2018. na ime naknade vanjskog prijevoza isplati novčanu naknadu od oko 128.000 kuna, te da je kao razliku u obračunu prireza protupravno stekao oko 5750 kuna.

kartice Tri prevaranta Koristili fotku kartice za računalne prijevare: Čak 28 puta prevarili kladionice

Ženu terete da je navela tvrtku da joj od studenog 2009. do kraja veljače 2014. na ime naknade vanjskog prijevoza isplati 69 tisuća kuna i oko 5750 kuna na razlici u obračunu prireza.

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima