Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevara: Država izgubila imovinu u Preradovićevoj 1
Povratak na članak

Lažnim nasljednicima pripisali prostore od tri milijuna eura

Pogrešku je napravio Općinski sud u Zagrebu koji nije provjerio rodne listove. To nije učinila ni J. Lovrinčić iz Ureda za imovinu, tvrdi da nije ni trebala.

Komentari 15

MA
Mayhaelo
23:43 23.11.2009.

Da je barem ovako jednostavno obaviti neke puno jednostavnije stvari na hrvatskim studovima kao što su \'poklanjanje imovine\' tko god se lažno predstavi.

VL
NE
NenadK
07:54 24.11.2009.

I ovaj slučaj govori o tome da nam je situacija takva zbog većine službenika koji su nesposobni za svoj posao. Čast onoj maloj šačici koja je vrhunska.

VL
SA
savršena
11:01 24.11.2009.

Mene samo zanima kada će i tko napokon te ljude koji su toliko korumpirani kazniti na primjeren način..ili uopće kazniti ako se to u našoj državi može dogoditi ,da kazne krivce..shodno tome obraćam se jučer NOVO osnovanom ,sedmom po redu povjerenstvu za korupciju..vrijeme je da počnete nešto i raditi.

VL
VU
vucko
12:15 24.11.2009.

Slijedeci slucaj: Poljoprivredno zemljiste kupljeno 1939 god. Izmjereno i uneseno u katastar.Omedjeno i ogradjeno uz jedan potok koji je u medjuvremenu presusio i negdje 70 tih godina grad je na njemu postavio kanalizaciju. Uz taj potok pripadalo je gradu Zagrebuebu oko 17o qm koji je bio izvucen iz nase parcele. Sve je to bilo do tada korektno, dok nas susjed koji je ili je bio namjesten u katarskom uredu negdje 1998. god pocinje gradnju dvospratne kuce i to da sama kuca lezi na sredini kanalizacije,a onaj dio zemljista koje je pripadalo gradu upisao u katastar kao njegovo vlasnistvo.Nemamo mi nikakove stete zbog toga ,ali je pitanje kako je to moguce i kako je dobio lokacijsku i gradjevnu dozvolu za taj objekt. Pitanje za gdju. Dropulic ! Ovdje je netko pokrao drzavu odnosno grad Zagreb , i nikome nista !

VL
RA
random
12:18 24.11.2009.

Žalosno je što neki u Pravosuđu još uvijek misle kako je sve u redu i kako su oni nepogrriješivi. Odgovornost se MORA mjeriti svakome: pa bio to radnik u tvornici, direktor, doktor, sudski službenik ili sudac. Prošlo je vrijeme kada se je radilo po načelu: da nije važno što znaš nego koga znaš.

VL
OB
-obrisani-
11:58 24.11.2009.

Ima savjest savjesti! Ali....... Ako sud zakljući......HM, HM, Ako sud dobije gotovu dokumentaciju za raspravu u kojoj su viješto izbjegnute sumnje....hm, hm.

VL
BR
Brankko
02:18 24.11.2009.

Uočimo da je prijevara dovedena do kraja negdje 2006. ili 2007. Postupci povrata oduzete imovine ili plaćanja \"naknade\" za nju počeli su 1997: prijaviti se za to moglo samo od siječnja do lipnja. (To je \"plaćanje\", jer se radi o o svoti i desetak puta manjoj nego što je vrijednost imovine, a i to malo ne isplaćuje se odmah, nego 1/4 \"odmah\", tj. kad se završi upravni postupak, a preostale 3/4 poslije toga u dvadeset godina...) Što su dotična gospođa iz imovinskog ureda (Jasna Lovrinčić) i njezini kolege radili desetak godina?! Ako je tako jednostavno da se takvim službenicima prikažete kao ovlaštene osobe -- onda kako to da ne mogu rješavati brže? Stotine praznih lokala po gradu Zagrebu govore o efikasnosti Grada Zagreba da \"vraća\" te lokale vlasnicima od kojih su oni oduzeti. Još jednom: postupci su pokrenuti još 1997!

VL
OB
-obrisani-
06:24 24.11.2009.

bolje je pogledati u kuvertu nego u dokumentaciju ...hahahah više je koristi

VL
RA
rackizel
06:59 24.11.2009.

po zakonu to nije ni bila obvezna učiniti. Da, gospođe i gospodo - po zakonu se ne smije tuči. Ali... po leđima smije.

VL
DO
doktorica
08:13 24.11.2009.

Korupcija na djelu.

VL
MO
mozel
09:48 24.11.2009.

Lazni nasljednici prepisali prostor od 3 milijuna eura,zasto nebi bio naslov :Sud je napravio kazneno djelo sto je uknjizio prostor na one koji nisu vlasnici.Ovako bi bilo realniji naslov.

VL
SA
Savjest
09:56 24.11.2009.

Gđa Lovrinčić je formalno u pravu, jer Zakon o nasljeđivanju nigdje izričito ne određuje da se od stranaka, koje dokazuju pravo na nasljedstvo, moraju zatražiti rodni listovi. No, istovremeno, ona nije u pravu, jer ignorira opće pravno pravilo da se u postupcima mora poštovati duh zakona koji je u ovom slučaju izražen u Čl. 181. st. 2. Zakona: «Sud je ovlašten utvrđivati činjenice koje stranke u postupku nisu iznijele te izvesti i dokaze koje one nisu predložile, ako ocijeni da su te činjenice i ti dokazi važni za odlučivanje u skladu s ovim Zakonom». Dakle, ako Sud zaključi da postoji osnovana sumnja u identitet stranaka, odnosno njihovo pravo na nasljedstvo, on ne samo da može, već i mora provesti dokazni postupak o njihovu identitetu na pogodan način tj. ne samo tako da traži njihove rodne listove, već i rodne i listove njihovih umrlih prednika, izvode iz matice umrlih tih prednika te rješenja o nasljeđivanju tih prednika, ako su umrli prije nego što su njihova rješenja o nasljeđivanju izvršena.

VL
Avatar punkufer
punkufer
10:21 24.11.2009.

To je čisti kriminal i tu nema nikakve slučajnosti niti propusta. To je samo novi oblik krađe i to se događa masovno.

VL
Avatar punkufer
punkufer
13:32 24.11.2009.

\"Pogrešku\"? Kladim se da se ta \"pogreška\" nekome jako isplatila.

VL
Avatar pupoljak
pupoljak
14:32 24.11.2009.

Kod nas su čudne rabote i samo ih mi možemo razumjeti. Kaj je to maznuti tri milijuna eurića? Pif, to je samo sitni propust i pogreškica, ali maznuti koju stoticu kunića, e to je već teški kriminal koji se kažnjava sa par godina ćuze.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.