Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOJE U PRITVORU

Lažni policajci upali u stan udovice Slavena Zambate: Ukrali oko 3 milijuna kuna, prijetili smrću

Oznake hrvatske policije
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
17.01.2022.
u 18:09

Policija je već dan nakon pljačke pronašla dvojicu osumnjičenih

Obitelj pokojnog Dinamovog nogometaša Slavena Zambate prošlog su četvrtka bili žrtve pljačke u Zagrebu. U cijeloj pljački je sudjelovalo troje osumnjičenika, a sve su izveli lažno se predstavljajući kao policajci. 

Kako doznaje 24sata, osumnjičeni Dino Š. (27) i Roman S. (29) završili su u istražnom zatvoru u Remetincu, dok je treći osumnjičeni u bijegu. 

Kako bi pridobili povjerenje 76-godišnje udovice Zambate i kćeri, trojac je pokucao na vrata obitelji te su kazali kako su oni ''policajci koji sumnjaju da kolaju krivotvorene novčanice koje moraju provjeriti''. Videonadzor je i snimio kriminalce kako se parkiraju u ulici Republike Austrije te kreću u pljačku. 

Nakon što su ih udovica i kćer pustile u stan i dale im ''na provjeru'' životnu ušteđevinu, dale su im i oko tri milijuna kuna zbog čega su kriminalci nasrnuli na žene i oteli im novčanice iz ruku. Osim toga, prijetili su im da će ih i ubiti ako išta kažu i nakon toga su pobjegli iz zgrade. 

Policija je već dan nakon pljačke pronašla dvojicu osumnjičenih

- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 27-godišnjak i 29-godišnjak su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku , a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, dok se za nepoznatim muškarcem intenzivno traga - napisali su. 

>> VIDEO Srpska policija stalno zaprima dojave o Mateju Perišu: 'Napravili su pravu pomutnju'

Komentara 2

GA
Gargamel
18:41 17.01.2022.

Ne odobravam pljačku, krađu, prevaru ni bilo koji način nasilja. Pronaći počinioce i strogo ih kazniti. Ali i gospođa je pomalo sama kriva zašto drži toliko novaca u kući, a vjerojatno je i nekome "u povjerenju" rekla za novac. Bitit će njoj to škola, a i drugima poruka da se toliki novac ne drži u kući.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije