Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjene

Slučaj Modrić preuzima Miroslav Kraljević, tužitelj u slučaju Glavaš

Luka Modrić 13. lipnja u Osijeku na suđenju braći Mamić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
12.08.2017.
u 16:12

Prašina se bila podigla kad se doznalo da je suprug općinske državne odvjetnice I. Kolesarić iz Osijeka novi disciplinski sudac HNS-a

Postupak protiv nogometaša Luke Modrića, osumnjičenog za davanje lažnog iskaza na suđenju braći Mamić, više ne vodi općinska državna odvjetnica iz Osijeka Ivana Kolesarić. Spis je nedavno delegiran u ruke više instance, osječkog Županijskog državnog odvjetništva. Epilog je to prašine koja se u srpnju podigla u javnosti kada se saznalo da je njezin suprug Darko Kolesarić imenovan za novog disciplinskog suca Hrvatskog nogometnog saveza. Na tu je funkciju, za koju mjesečna plaća iznosi 5000 kuna, imenovan, pisalo se, isti dan kada je njegova supruga u Osijeku ispitivala Modrića. Isticalo se tada i kako je, uz braću Zdravka i Zorana Mamića, za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama optužen i Damir Vrbanović, inače izvršni predsjednik HNS-a.

“Nije povrijedila etiku”

Spis je delegiran, neslužbeno doznajemo, kako bi se u javnosti “otklonila svaka sumnja u nepristranost Ivane Kolesarić” i izbjegle bilo kakve špekulacije. O sudbini slavnog nogometaša i kapetana vatrenih odlučivat će, kako neslužbeno doznajemo, Miroslav Kraljević. On je, pak, javnosti poznat kao tužitelj u postupku protiv Branimira Glavaša i ostalih optuženika za ratne zločine u Osijeku 1991., a koji se vodi na Županijskom sudu u Zagrebu.

Luka Modrić 13. lipnja u Osijeku na suđenju braći Mamić
1/19

Ivana Kolesarić zatražila je u međuvremenu očitovanje DORH-ova Etičkog povjerenstva, i sama svjesna da takva situacija može “pridonijeti stvaranju percepcije koja pobuđuje sumnju u njezino zakonito i nepristrano postupanje, i eventualno gubitku povjerenja građana u rad državnog odvjetništva”. Povjerenstvo je, pak, ocijenilo da nije povrijedila “ni jedno od temeljnih načela državnoodvjetničke etike, pa tako ni načelo dostojanstva”. Objavilo je to i na svojim službenim internetskim stranicama.

Kolesarić još nije potvrđen

Darko Kolesarić još nije službeno potvrđen za disciplinskog suca. Nije se odustalo od toga, nego se čeka dopuštenje MUP-a, jer je on zaposlenik krim-policije, a trebalo bi, navodno, stići do 10. rujna.

Luka Modrić iskazivao je na suđenju braći Mamić na osječkom sudu 13. lipnja, a šest dana kasnije, od svjedoka postao je osumnjičenik za lažno svjedočenje. Sporan je, naime, dio iskaza koji se odnosi na datum sklapanja aneksa ugovora o podjeli transferne odštete, po kojemu Modriću pripada polovica iznosa od prelaska iz Dinama u Tottenham. Za taj aneks USKOK vjeruje da je potpisan kada je Modrić već igrao za engleski klub, a sve kako bi, po optužnici, dio tog novca na kraju završio u Mamićevu džepu. Po zapisniku s ispitivanja, Modrić je u istrazi 30. kolovoza 2015. u USKOK-u potvrdio da je sporni aneks sklopljen – naknadno. No, u lipnju je na osječkom sudu ustvrdio:

Nikada nisam rekao da je aneks potpisan nakon moga odlaska u Tottenham, nego da se ne mogu sjetiti kada je to učinjeno – izjavio je i dodao da je aneks potpisao 10. srpnja 2004., pri potpisivanju prvog ugovora o profesionalnom igranju u Dinamu. Tužitelji su uložili primjedbu na njegove riječi. Modrić je ponovno u Osijeku 5. srpnja dva sata odgovarao na pitanja Ivane Kolesarić.

– Moja je savjest mirna – rekao je.

Komentara 21

DU
Deleted user
16:19 12.08.2017.

Ako je netko poznat po montiranom politickom procesu protiv hrvatskog generala bg kako li ce u slicnom procesu proci ponos hrvatskog nogometa

GU
Gustirna
17:04 12.08.2017.

Nasli su svoga koji znade montirati....mozda i ovdje dovede svoga fehira...ili kako se je vec onaj pravi ubojica zvao...

AD
adl.dloncar
11:33 13.08.2017.

konstrukcija se sprema, a vjerojjatno se bira ko će i MPT suditi, a zna se kakva se presuda želi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije