Naslovnica Vijesti Crna kronika

Slučaj Modrić preuzima Miroslav Kraljević, tužitelj u slučaju Glavaš

Prašina se bila podigla kad se doznalo da je suprug općinske državne odvjetnice I. Kolesarić iz Osijeka novi disciplinski sudac HNS-a
12. kolovoza 2017. u 16:12 21 komentara 3228 prikaza
Luka Modrić 13. lipnja u Osijeku na suđenju braći Mamić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Postupak protiv nogometaša Luke Modrića, osumnjičenog za davanje lažnog iskaza na suđenju braći Mamić, više ne vodi općinska državna odvjetnica iz Osijeka Ivana Kolesarić. Spis je nedavno delegiran u ruke više instance, osječkog Županijskog državnog odvjetništva. Epilog je to prašine koja se u srpnju podigla u javnosti kada se saznalo da je njezin suprug Darko Kolesarić imenovan za novog disciplinskog suca Hrvatskog nogometnog saveza. Na tu je funkciju, za koju mjesečna plaća iznosi 5000 kuna, imenovan, pisalo se, isti dan kada je njegova supruga u Osijeku ispitivala Modrića. Isticalo se tada i kako je, uz braću Zdravka i Zorana Mamića, za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama optužen i Damir Vrbanović, inače izvršni predsjednik HNS-a.

Zdravko Mamić i Luka Modrić na potpisivanju ugovora 2005. marinko jurasić Hoće li Modrić igrati bude li osuđen “u ime RH”?

“Nije povrijedila etiku”

Spis je delegiran, neslužbeno doznajemo, kako bi se u javnosti “otklonila svaka sumnja u nepristranost Ivane Kolesarić” i izbjegle bilo kakve špekulacije. O sudbini slavnog nogometaša i kapetana vatrenih odlučivat će, kako neslužbeno doznajemo, Miroslav Kraljević. On je, pak, javnosti poznat kao tužitelj u postupku protiv Branimira Glavaša i ostalih optuženika za ratne zločine u Osijeku 1991., a koji se vodi na Županijskom sudu u Zagrebu.

Luka Modrić 13. lipnja u Osijeku na suđenju braći Mamić
1 / 19

Ivana Kolesarić zatražila je u međuvremenu očitovanje DORH-ova Etičkog povjerenstva, i sama svjesna da takva situacija može “pridonijeti stvaranju percepcije koja pobuđuje sumnju u njezino zakonito i nepristrano postupanje, i eventualno gubitku povjerenja građana u rad državnog odvjetništva”. Povjerenstvo je, pak, ocijenilo da nije povrijedila “ni jedno od temeljnih načela državnoodvjetničke etike, pa tako ni načelo dostojanstva”. Objavilo je to i na svojim službenim internetskim stranicama.

Kolesarić još nije potvrđen

Darko Kolesarić još nije službeno potvrđen za disciplinskog suca. Nije se odustalo od toga, nego se čeka dopuštenje MUP-a, jer je on zaposlenik krim-policije, a trebalo bi, navodno, stići do 10. rujna.

Zdravko Mamić, Damir Vrbanović USKOK PROVEO ISTRAGU I druga optužnica protiv Mamića, USKOK ih tereti da su iz Dinama izvukli 144 milijuna kuna

Luka Modrić iskazivao je na suđenju braći Mamić na osječkom sudu 13. lipnja, a šest dana kasnije, od svjedoka postao je osumnjičenik za lažno svjedočenje. Sporan je, naime, dio iskaza koji se odnosi na datum sklapanja aneksa ugovora o podjeli transferne odštete, po kojemu Modriću pripada polovica iznosa od prelaska iz Dinama u Tottenham. Za taj aneks USKOK vjeruje da je potpisan kada je Modrić već igrao za engleski klub, a sve kako bi, po optužnici, dio tog novca na kraju završio u Mamićevu džepu. Po zapisniku s ispitivanja, Modrić je u istrazi 30. kolovoza 2015. u USKOK-u potvrdio da je sporni aneks sklopljen – naknadno. No, u lipnju je na osječkom sudu ustvrdio:

Nikada nisam rekao da je aneks potpisan nakon moga odlaska u Tottenham, nego da se ne mogu sjetiti kada je to učinjeno – izjavio je i dodao da je aneks potpisao 10. srpnja 2004., pri potpisivanju prvog ugovora o profesionalnom igranju u Dinamu. Tužitelji su uložili primjedbu na njegove riječi. Modrić je ponovno u Osijeku 5. srpnja dva sata odgovarao na pitanja Ivane Kolesarić.

– Moja je savjest mirna – rekao je.

Slaven Bilić Otvoreno o svemu Bilić progovorio o Mamiću i Modriću: Ja sam legalist, Luku sam odmah zvao 'OVO JE BALKAN' Dinamovo pojačanje: Normalno je da Mamić uzima novac od transfera Zdravko MamiĆ SAVJETNIK DINAMA Oglasio se Zdravko Mamić i poručio: Neka se sve trese!

VIP izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Ako je netko poznat po montiranom politickom procesu protiv hrvatskog generala bg kako li ce u slicnom procesu proci ponos hrvatskog nogometa

  • Gustirna:

    Nasli su svoga koji znade montirati....mozda i ovdje dovede svoga fehira...ili kako se je vec onaj pravi ubojica zvao...

  • burgos1948:

    Modrič je nadrapao . Što je to sa sudom u Osijeku ? Pa ti oslobađaju notorne četnike , tog Stanimiroviča , recimo, navodno zbog nedostatka dokaza . Što će još napakirat Modriču ? Ma sve te suce , tužitelje , ... prikaži još! , sav taj korumpiranii , protuhrvatski ološ treba pohapsit . Njima treba sudit , pod hitno . Ali , nema tko !