Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opskrba plinom

Lavrov u Srbiji: Planovi za plinovod Južni tok ostaju na snazi

Sergej Lavrov,prosvjed
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
17.06.2014.
u 14:12

Potvrdili smo sve naše sporazume i ugovore što se tiču Južnog toka, kao i neophodnost realizacije ovog velikog projekta jer je danas taj projekt jedini koji osigurava plin za zemlje jugoistočne Europe, kazao je Lavrov

Iako su pod pritiskom Europske unije, u Bugarskoj su obustavljeni radovi na plinovodu Južni tok, a isto je najavila, pa porekla i Srbija, šef ruske diplomacije Sergej Lavrov je za posjeta Beogradu rekao kako svi planovi vezani za realizaciju plinovoda Južni tok ostaju na snazi, "jer je taj projekt jedino sustavno rješenje za opskrbu plinom jugoistočne Europe" te dodao kako je zaustavljanje radova "u Bugarskoj privremenog karaktera".

- Potvrdili smo sve naše sporazume i ugovore što se tiču Južnog toka, kao i neophodnost realizacije ovog velikog projekta jer je danas taj projekt jedini koji osigurava plin za zemlje jugoistočne Europe - pojasnio je ruski ministar dodajući kako se Rusija s poštovanjem odnosi prema poziciji Srbije u pregovorima o ulasku EU i "ta pozicija polazi od nedopustivosti stvaranja novih liniji razdvajanja u Europi i naprotiv, promovira ideju jedinstvenog gospodarskog, humanitarnog i kulturnog prostora.

>>Obustavu plina Ukrajini Unija neće osjetiti odmah

>>Rusija prekinula isporuku plina Ukrajini!

Komentara 9

BC
bura_curba
17:00 17.06.2014.

i srbija ce samo "privremeno", ne od svoje volje, ali drugog izlaza nema, ili rusija ili EU,ne moze obadvje

Avatar angelkovich
angelkovich
19:29 17.06.2014.

vidim ja da smo jope nahebali...između rusa i švaba

NB
Ne_Bumo_Se_Dali
08:35 19.06.2014.

Pirgos Lord Carrington ( a ne Franjo Tuđman) bio je 1991. predložio konfederalikzaciju Jugoslavije na što su preliminarno pristale sve "jugoslovenske" republike. No onda se Sloba zbrcnuo dogorrio s JNA, da se prijedlog odbije, zabranio Miodragu Bulatoviću koji je za za prijedlog već imao odobrenje Crnogorske skupštine, da to potvrdi Carringtonu i put za održavanje Otomansko-austrijske granice bio je otvoren (trebalo ga je samo malo "popraviti" ratom). Odlaskom Srbije u tabor Rusije, stvaraju se uvjeti za ponovnu uspostavu granice na Drini, a onda će se vidjeti, hoće li intelektualno ograničeni hrvatski političari to htjeti i znati iskoristiti (konfederacija: Hrvatska + BiH) te isto tako ograničeni srpski i crnogorski političari za konfederaciju Srbija + Crna Gora). Kladio bih se da ni jedni drugi to neće, već će se i dalje boriti za teritorijalno nemoguće države u državi (BiH unutar Hrvatske te "dvije" Republike Srpske unutar BIH) s ciljem da se i Hrvatskoj i Srbiji onemogući pripajanje tih čudovišnih "država". A s Predsjednikom Putinom Srbiji će biti otvoren put na Jadran preko Crne Gore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije