Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR SAD-U

Putin odbio prijedlog Lavrova da izbaci 35 američkih diplomata: 'Žao mi je što Obama na ovaj način završava mandat'

Lavrov i Kerry
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
30.12.2016.
u 13:50

Ruski premijer Dmitrij Medvedev kazao je kako je administracija Baracka Obame svoj mandat završava u 'protu-ruskom smrtnom grču'.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je predsjednika Vladimira Putina da izbaci 35 američkih diplomata i tako odgovor na potez koji je povukao Washington.

Sergej Lavrov kazao je kako je zahtjev poslan predsjedniku Putinu, javlja BBC.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev kazao je kako je administracija Baracka Obame svoj mandat završava u 'protu-ruskom smrtnom grču'.

Američka odluka o izbacivanju 35 ruskih diplomata zahvatila je 96 ljudi, uključujući same diplomate i njihove obitelji, rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova, prenosi RT.

Putin odbio prijedlog

Na odgovor Vladimira Putina nije trebalo dugo čekati. On je odbacio prijedlog ministarstva vanjskih poslova da protjera 35 američkih diplomata kao odgovor.

Putin je kazao kako je Obamin potez bio smišljen kako bi izazvao reakciju, no Rusija neće zagristi taj mamac.

- Zadržavam pravo na osvetu, no nećemo se spustiti na ovu neodgovornu razinu diplomatske 'kuhinje'. Mi ćemo poduzeti daljnje poteze na obnovi rusko-američkih odnosa temeljenih na politici koju usvoji Donald Trump - kazao je Putin u izjavi objavljenoj na internet stranici Kremlja, piše RT.

Također je kazao kako žali što Obama na ovaj način završava svoj mandat te mu je čestitao Novu godinu.

Podsjećamo, odlazeći američki predsjednik Barack Obama poduzeo je mjere protiv Rusije zbog optužbi za hakerske napade na Demokratsku stranku i na Hillary Clinton tijekom njene kampanje.

Rusija negira bilo kakvu umiješanost i američke akcije naziva neutemeljenima.

>> Odgovor na pritiske: SAD protjerao 35 ruskih diplomata i zatvorio dvije ruske zgrade

>> Trump o protjeranim diplomatima: 'Vrijeme da se naša zemlja počne baviti važnijim i boljim stvarima'

Komentara 24

Avatar 123456
123456
11:58 30.12.2016.

soroševci na aparatima - pa dokle ćete se koprcati? Užitak je gledati to vaše koprcanje bez šanse!! Shvatite da ste popušili i da će gospodin Trump biti predsjednik USD, a uz gospodina cara Putina biti će to sjajan duet koji vam jamči propast u žurnom obliku! Dosta ste štete "gospodo" soroševci" nanjeli svijetu - nestanite zauvijek!!!!

DU
Deleted user
12:08 30.12.2016.

Nevjerojatno je koliko poštujem i cijenim ovog čovjeka i državnika, Vladimira Putina. Rijetko viđena karizma.

KR
kruti136
12:00 30.12.2016.

protu-ruskom? pa drugovi&drugarice, jel ima netko u ovoj lakrdiji zvanoj večernji list da je završio barem OSNOVNU ŠKOLU????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije