Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spremni za pregovore

Lavrov o krizi u Ukrajini: Svatko kome je potrebna pomoć – dobit će je

lavrov
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
25.08.2014.
u 11:32

Lavrov je naglasio kako je Rusija spremna na pregovore s ciljem zaustavljanja sukoba na istoku zemlje te se nada kako će se na sutrašnjem sastanku u Minsku pokušati pronaći rješenje krize

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je kako Rusija namjerava poslati drugi humanitarni konvoj na istok Ukrajine, javlja RT.

– Svatko kome je potrebna pomoć – dobit će je, rekao je Lavrov naglasivši kako je važno učiti iz prethodnih pogrešaka i ovaj put ostvariti suradnju s ukrajinskim vlastima.

Lavrov je naglasio kako je Rusija spremna na pregovore s ciljem zaustavljanja sukoba na istoku zemlje te se nada kako će se na sutrašnjem sastanku u Minsku pokušati pronaći rješenje krize.

– Nadamo se da će se na sutrašnjem sastanku u Minsku razgovarati o humanitarnoj krizi te da će svi sudionici premostiti zapreke kako bi se pomoć dopremila onima kojima je najpotrebnija, rekao je Lavrov koji je izjavio kako u vezi s pregovorima o prekidu vatre još uvijek nije ostvaren napredak.

>> Prkoseći vojnom paradom Ukrajina slavi Dan nezavisnosti, na istoku borbe

Komentara 57

Avatar Vladiostok
Vladiostok
13:16 25.08.2014.

Zašto nas Zapad mrzi?. . . .. . . . . . . Mrze nas zato što smo živi, i zato što hodamo i krećemo se – ponekad posrćući, ponekad teško, ali ipak. A oni sve vreme čovečanstvo vuku uu mrak nihilizma, očaj, sarkazam i beznađe. Mrze nas zato što insistiramo da radimo na svoj način. Zato što nam je prioritet naš narod – a ponekad nam je prioritet narod u nuždi širom sveta. Sve češće, kad god možemo da priuštimo. Dočim „oni“ na prvo mesto stavljaju svoje ekonomske interese i muče, ubijaju i ponižavaju one koji odbiju da im se potčine, poklone i ližu čizmu. Pokušavaju da nas unište godinama. Ali mi stojimo i ponosno pružamo otpor. Napadali su, poharali, i spalili naše zemlje. Ubijali su narod Rusije, Kine, i dela sveta koji se danas zove Latinska Amerika. Ubili su i uništili živote desetinama i stotinama miliona ljudi na Bliskom istoku, u Africi, u Aziji i Okeaniji. Nema razlike između starih kolonijalnih đavola iz Evrope i novih, koji su plod istog drveta, iste „kulture“, ali ubijaju pod relativno novijim zastavama. Mrze nas jer krvarimo i naričemo nad mrtvima, ali ne odustajemo od borbe. „Priznaju“ i slave samo one koji prihvate njihov režim, koji se odluče na delimično ili u potpunosti prihvate kolaboraciju: Indiju, Indoneziju, Filipine, Japan, Južnu Koreju, Saudijsku Arabiju, Katar, Keniju i desetine drugih „klijenata“ – država koje mesom sopstvenih žitelja hrane čudovišnog monstruma kapitalizma. „Oni“ su čak izmislili političku korektnost, kako bi „kulture“ represivnih režima lojalnih neo-kolonijalizmu učinili imunim na kritiku ili podsmeh u „uljudnim krugovima“ (na univerzitetima, u medijima, i među ostalim lakejima režima). Politička korektnost nije u funkciji zaštite Indusa ili Indonežana, već njihovih uzurpatora i eksploatatora, koji se licemerno umotavaju u zastave i verske i kulturne haljine.

DU
Deleted user
11:59 25.08.2014.

Sasvim normalno da Rusija ponudi vojnu pomoc Rusima u Ukrajini,,,,,,,,,pa zamislite gdje bi Hercegovci zavrsili kad je ABiH pokrenula ofanzivu 93-e da Hrvatska nije poslala HV preko granice...........

GE
Georgij
15:44 25.08.2014.

najgore od svega je medijska blokada zapada i ukrajine. samo tjeraju svoju priču, a istina na frontu je drugačija. eto ne piše se da je više od tisuću ukrajinskih vojnika (uključujući i paravojsku) uhvaćeno a preko pet tisuća opkoljeno. nema to veze sa onim humanitarnim konvojem. stvar je da ukrajinci nisu na domaćem teritoriju a rat nije linijski već je takav da odgovara malobrojnijoj separatističkoj vojsci. ali tu je krivnja na ukrajinskoj strani koja sve radi krivo iako su deset puta brojniji. oni (ukrajinci tj zapad -a to je zapravo SAD) ne žele mirno rješenje dok god misle da mogu poraziti separatiste na vojnom planu. tek kada separatisti u roku par mjeseci ostanu čvrsti na terenu će ići pravi pokušaj nekakvog sporazuma. o tome postoje par dorbih stranica koje lako možete naći na internetu ako želite. sigurno od zapadno orijentiranih medija nećete naći ništa o tome. a nažalost sve će se to svaliti na leđima ukrajinaca koji misle da ulaskom u EU i NATO dobivaju nešto. Ukrajinci su slaveni, kao i rusi, kao i svi mi na ovim prostorima. zapadu nije u interesu da smo ujedinjeni jer kome bi onda prodavali svoju bofl robu. lakše je podijeli pa vladaj i kod nas su uspjeli. vidite da i danas imamo likove poput karamarka koji nas plaše nedajbože da se slaveni ujedine pa da nam bude bolje na zajedničkom tržištu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije