Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRETNO ZAVRŠENA POTRAGA

Svi nestali su pronađeni: Lavina u austrijskom skijalištu, tragalo se i za Hrvatima

Pixabay
26.12.2022.
u 20:38

Prve informacije u nedjelju popodne govorile su o tome da je u snijegu zatrpano deset osoba. U međuvremenu su svi pronađeni, a u ponedjeljak je konačno objavljen njihov identitet, odnosno zemlja porijekla.

Jedan skijaš, inače njemački državljanin, teško je ozlijeđen u lavini u popularnom austrijskom skijalištu Lechu/Zürs, dok vlasti provode istragu što je dovelo do te opasne pojave. Unesrećeni iz Njemačke je nakon spašavanja prebačen u kliniku u Innsbrucku.

"On je na intenzivnoj njezi s vrlo teškim ozljedama, ali njegovo stanje je stabilno", rekli su iz Tirol Kliniken GmbH, piše Die Presse.

Prve informacije u nedjelju popodne govorile su o tome da je u snijegu zatrpano deset osoba.  U međuvremenu su svi pronađeni, a u ponedjeljak je konačno objavljen njihov identitet, odnosno zemlja porijekla.

Pema riječima Hermanna Ferchera iz Lech/Zürs-Tourisma, osobe za kojima se tragalo dolaze iz Njemačke, Belgije, Nizozemske, BiH, Hrvatske i SAD-a. Oni su zadobili ili lakše ozljede ili su ostali neozlijeđeni. S obzirom na situaciju, Fercher je naglašavao element sreće.

U akciji spašavanja su bili angažirani gorska služba spašavanja i vojska, lavinski psi i helikopteri.

"Alpska policija će sljedećih dana provesti daljnju istragu o uzroku nesreće", priopćila je policija.

Mogući čimbenici za pokretanje lavine mogli su biti ljudi, životinje ili sunčevo zračenje. U Lechu/Zürsu u nedjelju je postojala velika opasnost od lavina trećeg stupnja na ljestvici opasnosti od pet stupnjeva.

VIDEO: Plenković o obnovi: Ono što ide - ide dobro

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije