Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u posjetu saboru

Lamassoure: Sredstva namijenjena Hrvatskoj nisu upitna!

Alain Lamassoure (1)
Sanjin Strukic/PIXSELL
05.03.2013.
u 14:56

Lamassoure je objasnio kako su zastupnici nezadovoljni proračunskim okvirom koji je usvojilo Europsko vijeće

Sredstva u europskom proračunu namijenjena Hrvatskoj nisu upitna bez obzira na probleme u pregovorima oko donošenja proračunskog okvira EU za razdoblje od 2014. do 2020. godine, poručio je u Saboru predsjednik Odbora za proračun Europskog parlamenta Alain Lamassoure koji se osim s predsjednikom Sabora Josipom Lekom susreo i s predsjednicima te članovima saborskih odbora koji se bave europskim pitanjima i financijama.

Lamassoure je objasnio da su zastupnici Parlamenta nezadovoljni proračunskim okvirom koji je usvojilo Europsko vijeće pa su u tijeku pregovori koji će biti teški, ali se nada da će se dovršiti netom prije ulaska Hrvatske u EU.

- Čak i ako ih ne dovršimo do tada, iznos aproprijacija za Hrvatsku koje predlaže Europska komisija nije ugrožen, Hrvatska će biti tretirana kako treba biti tretirana i ni jedna članica nije dovela u pitanje te iznose – poručio je Lamassoure koji pozdravlja ulazak Hrvatske u EU. Vjeruje da neće biti problema s još pet preostalih država koje trebaju ratificirati hrvatski pristupni ugovor te dodaje kako pokušava "uvjeriti svoje slovenske prijatelje da je krajnje vrijeme da to naprave".

>> Ratifikacija nije u pitanju ni s novom slovenskom vladom

Komentara 4

Avatar Jorge
Jorge
18:07 05.03.2013.

Mislim da je dotični zabtinut da li su upitna sredstva koja RH mora uplaćivati godišnje u EU proračun - procjene su 850-900 mil eura.

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
15:02 05.03.2013.

Sredstva nisu upitna ako Hrvatska bude imala kvalitetne projekte, ako ih bude provodila na vrijeme i ako EU bude zadovoljna sa izvjštajima. Ako, ako i ako. Znajući sposobnosti vladajuće pipl mast trast as bulumente dobiti ćemo 3 euro centa.

Avatar Dančo
Dančo
15:14 05.03.2013.

sada ćemo mi biti u EU ono što je srbija bila u SFRJ...cicat ćemo više love nego što uplaćujemo :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije