Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lalovac o rastrošnosti:

Imali ste dosad djelatnika koji je mogao imati i sobu od 100 kvadrata

Boris Lalovac
Patrik Macek/PIXSELL
21.04.2015.
u 08:36

- Dat ćemo im i naloge, tri mjeseca da revidiraju svoje ugovore o najmu gdje su dosad bili - rekao je Lalovac o rezanju troškova.

Ministar financija Boris Lalovac sinoć je u emisiji Direkt RTL-a objasnio kojim mjerama se namjeravaju boriti protiv velikog deficita koji je prošle godine iznosio 18,8 milijardi kuna te kako smanjiti javni dug koji je dosegao 85 posto BDP-a.

Na pitanje ima li potporu stranke i premijera u "obračunu" sa troškovima agencija i uprava javnih poduzeća, Lalovac je kazao da su donijeli konkretne i striktne mjere, a njihovu provedbu će pratiti Ministarstvo financija. - Dat ćemo im i naloge, tri mjeseca da revidiraju svoje ugovore o najmu gdje su dosad bili. Imali ste dosad djelatnika koji je mogao imati i sobu od sto kvadrata i slične stvari... Uvest ćemo striktne mjere bez obzira što su oni dugi niz godina govorili da je to udar na njihovu neovisnost - rekao je Lalovac i dodao da se vjerojatno zbog toga nije imalo dovoljno snage za rezanje "u njihovom dvorištu".

"Meni je samo bitno da smanjim deficit"

Rekao je da Vlada "sto posto" stoji iza najavljenih rezova. - Jasne su poruke i Bruxellesu da će Vlada ispuniti svoje obveze i što se tiče racionalizacije i učinkovitosti - kazao je ministar financija koji je objasnio strukturu prošlogodišnjeg deficita.

- Dvanaest i pol milijardi radi centralna država deficit. Samo HŽ Infrastruktura radi 850 milijuna kuna deficita iz tekućeg poslovanja, a autoceste 200 milijuna kuna. Te dvije kompanije rade deficit od milijardu kuna. Ako sve to zbrojite, dođete do računice od 18 milijardi kuna - kazao je Lalovac i dodao da ga ne zanimaju prava u HŽ-u i Hrvatskim autocestama te njihove plaće i radna mjesta.

- Što se tiče njihovih prava, ja u to ne ulazim, meni je samo bitno da smanjim deficit da možemo financirati državu - kazao je ministar te dodao kako bi javna ponuda dionica HAC-ONC-a utjecala na smanjivanje javnog duga.

>>Lalovčev zamjenik priznao: Javni dug nije bezazlen

>>Alarmantno: deficit nam je 18,8 milijardi kuna

>>Grčić i Lalovac predstavili mjere ušteda: Evo koliko će se uštedjeti novim rezovima!

Komentara 16

DU
Deleted user
08:58 21.04.2015.

Jesenti milu bigulicu, i taj ga mimistarki Lalovac Boki pili bez beze. Pa zna se i te kako dobro, nismo od jučer nego bar od prekjučer, da je u državnoj upravi "djelatnik" to stručniji i uspješniji što ima veći i raskošniji ured te na raspolaganju što skuplji automobil i što "otkačeniji" mobitel. Zananje i sposobnosti obično su zadnje rupe na svirali. Ionako je bitno samo to da bespogovorno sluša i ropski slijedi svoga stranačkog čelnika.

Avatar zajutrak
zajutrak
09:04 21.04.2015.

Prvo Zmajlovića na revidiranje, kaj taj radi uz blagoslov Milančeta to je strahota, pa onda ministra zdravstva .., pa kojekakvi niškoristi uhljebi, lista je za Ginisovu knjigu .., sramno kako ništa nisu radili samo se izgovaraju na kosture i živeve ko carevi, a oni ih posijali duplo više....

OS
osica
10:39 21.04.2015.

E gospodine lalovac " Kasno Marko...........", Gdje ste bili sve ove 4 godine. Zanemarili ste osnovno pravilo koje svaka domaćica zna, " djeco biti ćemo siti cijeli mjesec, ali nećemo jesti šnicle, nećemo mijenjati namještaj, nećemo seliti u novi većieći stan, nemamo za najam , nećemo financirati ništa nepotrebno, nećemo vam kupovati nove mobitele, ni automobile,ni ........... ništa , samo ono što je nužno, moramo , moramo štediti , d u ž n i smo. Prozivali ste one non stop prve da su " Farbali tunele, a vi ste tako rastrošni ofarbali nas", zadužili nas dodatno ne samo za vraćanje starih dugova, nego usput i za vaš luksuz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije