Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promet u gotovini
Povratak na članak

Lalovac: Fiskalizacija će u proračun donijeti milijardu kuna

Prema evidentiranim podacima proizlazi da se od ukupno ostvarenog prometa svega 15% prometa odnosi na promet u gotovini, a to je malo vjerojatno, kaže zamjenik ministra financija.

Komentari 3

MA
malivrag
14:46 21.11.2012.

Ako nisu sposobni zaraditi neka zatvore. Problem je što bi svi zaradili a niko nebi platio državi porez. Pa na kraju i imamo PDV od 25%. Da ga svi redovno plaćaju vjerojatno bi bio max 18%. Druga je stvar što mi se pripremamo za fiskalizaciju a zakon još niej donešen. I kad se svi pripremimo, oni odgode zakon. To se već jednom dogodilo, prilikom uvođenja PDV-a. Tako da me to uopće nebi iznenadilo. I na kraju, kakva je to država kad nam je državni aparat 220000 zaposlenih koji ne zarađuju već troše novce poreznih obveznika. Za takav državni aparat bi morali imati oko 2 milijuna zaposlenih u gospodarstvu.

VL
OB
-obrisani-
12:45 21.11.2012.

Polovica obrtnika zatvara odmah a ostali nakon par mjeseci . Fiskalna blagana , tu budalastinu imaju srbi i bosanci a naravno da znamo gdje nasi nesposobnjakovici pronalaze uzore !

VL
LA
larala
09:04 22.11.2012.

"Lalovac: Fiskalizacija će u proračun donijeti milijardu kuna" a, ja bih se kladila da ce u proracunu biti najmanje 2 milijarde manje.....ista stvar kao i sa 2% vecim pdv-om..... dragi moji kukurikavci vi uporno svojim potezima zatvarate male firme i obrte i više vam se nemre tolerirati....dajte napokon probajte shvatiti da novca nema a, kako ce ga i biti kad imamo toliki broj nezaposlenih koji svakodnevno sve više raste i, pustite brojku 343789 jer to je samo registrirana nezaposlenost a, neregistrirane je još najmanje toliko....i, odakle onda novac za trošenje?....pr. dnevni promet u restoranu od 688 kn uz ovakvo stanje u državi je više nego odlican jer restorani zjape prazni..isto je sa svim ostalim..ne pamtim koji je ono genijalac izjavio da je promet na placu 6000 kn/dnevno :(, i pitanje zar vi stvarno mislite da radite pametno...pogotovo kad mu nametnete obavezu uvođenja interneta cca 150 kn/mj. pa onda opet 60 kn za povezivanje s vama a, o softveru da i ne govorimo....zar stvarno mislite da ce pero peric doci u lokal svog frenda i uzeti racun? ili mislite da ce platiti baš u trenutku kad netko nepoznati bude tamo?....dajte više prestanite s nebulozama i glupostima

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.