Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Lakonski stav prema obnovi Zagreba je neprimjeren, a ministar nije dorastao zadatku!'

Inicijativa je napomenula i kako njegovo ponašanje demoralizira sve građane koji su u nevolji
10. veljače 2021. u 12:01 3 komentara 750 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Iz inicijative Obnovimo Zagreb stiglo je priopćenje kojim su osudili rad ministra Horvata na obnovi glavnog grada nakon potresa prije 10 mjeseci, a ''lakonski stav i lapurlartizam ministra'' smatraju potpuno neprimjerenim.

Zagreb: Konferencija Vrednovanje doktorskih studija u RH - pregled reakreditacije Renata Rašović Uznemiravanje zagrebačkog rektora Damira Borasa za mnoge stiže prekasno

- Konsternirani smo stavom ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darka Horvata, koji na novinarsko pitanje kada će početi konkretni radovi na obnovi Zagreba odgovara – to je interesantno pitanje, govore u priopćenju objavljenog na Facebooku.

- Kao stručnjaci, koji volonterski od samog početka pomažu građanima snaći se u bespuću propisa i nedorečenosti Zakona o obnovi, ne prihvaćamo lakonski stav i larpurlartizam ministra Horvata koji je potpuno neprimjeren ozbiljnosti situacije, nadodaju te se pitaju zašto ministar, kao ''državni dužnosnik direktno zaduženog za rješenje agonije Zagrepčana'', još uvijek nema konkretan odgovor.

[Priopćenje za javnost] Konsternirani smo stavom ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darka...

Objavljuje Obnovimo ZagrebSrijeda, 10. veljače 2021.

- Protestiramo na lakonsko ponašanje ministra Horvata kojim demoralizira sve koji su u nevolji, nanosi  štetu procesu obnove i šalje jasnu poruku da velikim i značajnim ministarstvom koje upravlja  graditeljstvom, prostorom i državnom imovinom rukovodi čovjek koji tom odgovornom zadatku apsolutno nije dorastao, govore.

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
  • Drazen:

    "Protestiramo na lakonsko ponašanje ministra Horvata kojim demoralizira sve koji su u nevolji, nanosi štetu procesu obnove i šalje jasnu poruku da velikim i značajnim ministarstvom koje upravlja graditeljstvom, prostorom i državnom imovinom rukovodi čovjek koji tom odgovornom zadatku apsolutno ... prikaži još!no nije dorastao, govore." Pa što, isti ministar je prethodno upravljao i nekim drugim ministarstvom, za državu i građane važnijim od ovoga. Rezultati su porazni, stoga je završio u ovo mininistarstvo. Odanost mu je glavna kvaliteta, a izreka, praktično poštapalica "za tjedan, dva", postala mu drugo ime.

  • fefellerunt:

    Obnova zagreba? Kad za metropoličane , sa svim svojim vezama i privilegijama nema para za obnovu , šta trebaju očekivati oni iz siska i okolice? Neka se sjete onog petrinjca kako je kukao i tražio pare od države, EU i ... prikaži još!i ostatka svijeta kad je bio potres od 5,2 , kao velika je šteta, e onda je sutradan došao pravi potres pa je onda jadnik probijao policijske barikade jer za nega u državi smeća zakoni ne vrijede uz dodatnu kuknjavu kako mu treba još para, j još para . Xrzga stvar je organizacija , postoji navodno neki dokument domovinske sigurnosti, očito u sigurnost ne spadaju elementarne nepogode , inače ne bi volonteri neorganizirano dolazili, ne bi graševinarci njih tisuće zaposlenih na državnom koritu koji primaju preko 10 000 kn netto za poneki potpis besposličarili nego bi išli pomagati za tu plaću, kao i ostali građevinski poduzetnici koji dan danas čekaju da zatrade dobru paru od države na račun obnove, dok vjerojatno za one požrtvovane poduzetnike koji su išli prvih dana pomagati bez ikakve naknade neće biti posla

  • Blomberg:

    Za to je kriv samo HDZ ,taj potres bacio nam je cjelu HR unatrag i sad taj HDZ gura samo svoje ljude da vode Zagreb pocnite sa ciscenjen i to sa Bandicem ne samo pricati, ne spavajte zagrebcani !