Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
davao neistinite izjave

Lagao da nikome nije dužan, pa osnovao pet novih tvrtki iako je dugovao više od milijun kuna

Brojanje novaca
Emica Elvedji/PIXSELL
31.07.2021.
u 10:51

Na temelju takvih lažnih izjava podnosio je prijave za upis u sudski registar i osnovao pet novih trgovačkih društava.

Poduzetnik (38) iz Varaždinske županije lagao je javnim bilježnicima da nema dugove, pa je osnovao pet novih poduzeća. Zbog pet kaznenih djela davanja lažnog iskaza zaradio je optužnicu.

Od 2014. do 2020. godine u Varaždinu i Ivancu, u postupcima osnivanja trgovačkih društava, kod javnih bilježnika davao je neistinite izjave da nema nepodmirenih poreznih obveza, iako su on osobno i njegova ranija trgovačka društva imala nepodmireni porezni dug veći od ukupno 1.400.000 kuna.

Na temelju takvih lažnih izjava podnosio je prijave za upis u sudski registar i osnovao pet novih trgovačkih društava.

Komentara 3

Avatar Roy Bean
Roy Bean
18:54 31.07.2021.

Jak članak. Ima li taj prevarant kojeg VL naziva poduzetnikom ime i prezime? koji su nazivi njegovih ranijijih firmi. Koji su nazivi novoosnovanih firmi? Da se ne radio o prevarantu Svetislavu Josimoviću? Bossman tim?

MM
mario.mestrovic2
11:44 31.07.2021.

Krivi su bilježnici,mogli su sve provjeriti,ali ih nije briga

BI
BivšiIndexaš2
11:09 31.07.2021.

Hercegovci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije