Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobni napad

Labud branio ženku i jaja, dobio po vratu štapom

'21.08.2012., Osijek - Labudovi se kupaju u ZOO-u, ilustracija.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
24.04.2013.
u 21:45

Mužjak nije mogao podići glavu pa mu je prijetilo utapanje. Inspektor zaštite prirode odnio ga je veterinarima, oporavlja se

Udarac štapom po vratu zamalo je bio koban za bijelog labuda. Zaštićena ptica stradala je dok je branila svoju ženku i gnijezdo u opatovačkom Dunavcu. Ozlijedio ga je mještanin Opatovca koji se svojim nedjelom kasnije hvalio po selu.

– Labud je štitio gnijezdo pa se, vjerojatno, zaletio prema čamcu. Oni to tako prirodno rade, rašire krila, dođu do čamca i zaustave se, ali ne čine ništa. Mirno se prođe kraj njih. No, Opatovčanin ga je udario štapom – otkriva Željko Vuković, viši inspektor, specijalist za zaštitu prirode u resornom ministarstvu. Zbog ozlijeđenog vrata, više nije mogao podići glavu pa mu je prijetilo utapanje.

Zbilo se to u nedjelju ujutro, a vijest je stigla do inspektora dan kasnije. Pokupili su ga i odnijeli u veterinarsku stanicu Vetam u Osijek.

– Pod terapijom je i polako se oporavlja. Malo zabacuje glavu pa mislimo da mu je ozlijeđen živac. Ako mu ne bude bolje, vodimo ga na Veterinarski fakultet u Zagreb – dodaje. Počinitelju slijedi optužni prijedlog zbog ozljeđivanja zaštićene vrste. Prijeti mu 7000 do 30.000 kuna kazne.

– Ugine li ptica, zatražit ćemo i 3600 kuna odštete. No, nadamo se najboljemu – ističe inspektor.

Nesretni je labud, kaže Vuković, dobro poznat mještanima i ribičima.

– Pravi je ljubimac, mnogi mu donose kukuruz i kruh pa ga hrane – zaključuje naš sugovornik.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije