Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.03.2014. u 14:00

Da sjevernokorejski vođa uređuje našu televiziju, u njen bi program odlično sjeo Labirintov prilog o Tomislavu Karamarku. Bilo je normalno, barem reda radi, plasirati i koju pozitivnu riječ o ''vođi oporbe''

DNEVNIK

Nedjelja, HRT 1, 12.00

Uvijek revan HRT uspio je uoči sutrašnjeg početka suđenja Srbiji za genocid nad Hrvatima (i obratno) osigurati izjave dvojice naših viđenih pravnika. Odvjetnik A. Nobilo hladnokrvno zaključuje: nemamo šansi ni mi ni oni jer intenzitet i razmjeri zločina nisu dovoljni. Predsjednik hrvatske države pitijski ocjenjuje obostrano propuštene šanse: više se moglo postići dogovorom. Malo smo manje plemeniti kad je o materijalnim dobrima riječ: urednica Mašenka Vukadinović čita koliko nas talijanski političari nadmašuju u štednji na autima i radnim mjestima. Grad Imola sada ima četiri mala automobila, a imao ih je nekoliko desetaka raznih kategorija, Verona ima dvjestotinjak manje zaposlenih nego 2008. godine, Milano ima stotinu automobila manje (pa ih je sada sedamdeset), u Italiji se razmišlja o ukidanju svih 107 provincija. A mi svojih 400 općina ne damo, uostalom, tko šiša te prestrašene Talijane.

Kaktus

DVA IGRAČA S KLUPE

Ponedjeljak, HRT 1, 23.24

Naš najsuvisliji filmski režiser Dejan Šorak (čovjek piše čak i knjige) prije devet godina napisao je i režirao jednu od najboljih komedija u hrvatskom filmu. Njegova ''Dva igrača s klupe“ (2005.) i danas nasmijavaju i najzahtjevniju publiku premda su naši generali oslobođeni, a zločinci označeni. Uzimajući u obzir da se kod nas proizvode komedije na koje se već u prvom krugu kinoeksploatacije može reagirati jedino sažalnim smiješkom (npr. ''Što je muškarac bez brkova“), g. Šorak bi za ovaj svoj uspjeh postignut u izuzetno zahtjevnoj disciplini (crna komedija) još za života trebao dobiti barem ulicu, zastupničku mirovinu i neograničen budžet za svaki film koji mu se prohtije snimiti. Glumci Goran Navojec, Borko Perić i Dora Lipovčan plus Tarik Filipović u ulozi pokvarenog odvjetnika ostvarili su uloge koje će zauvijek trajati dulje od aktualnih povoda Šorakove satire.

Tri vijenca

DNEVNIK 3

Utorak, HRT 1, 22.52

Zašto se od jeseni opet mijenjaju gotovo svi udžbenici? Zasad su to knjige za vjeronauk, etiku, povijest, prirodu, ali ne moramo se bojati da toga neće biti još. Urednice izdavačkih poduzeća večeras nam s ekrana govore da je to zbog zastarjelih i diskriminatornih podataka, naročito prema ženama. Roditelji naših iz generacije u generaciju sve kilavijih i sve malobrojnijih školaraca zapažaju da u toj dugogodišnjoj borbi za bolje knjige i bilježnice jedna stvar ostaje uporno ista. Već više od 45 godina (slovima: četrdeset pet) ne mijenja se ona užasna težina školske torbe. U zemlji neograničenih medijskih sloboda u kojoj svaki bolji čudak, zvan kolumnist, smatra pitanjem profesionalne časti spomenuti riječ ''mafija“ – još se nije dogodilo da bi itko zauzdao apetite nakladnika i autora koji zajedničkim snagama svake jeseni trpaju nove tone knjiga u dječje torbe i tako iscrpljuju već ionako prazne roditeljske džepove.

Kaktus

BUJICA

Srijeda, Z1, 20.00

Gost je prof. dr. Ivo Banac, naš najugledniji, najrječitiji i najpouzdaniji politički analitičar. Kad je iz Amerike došao u Hrvatsku, dočekalo ga je opće oduševljenje akademske zajednice, na što je on dostojno uzvratio svojim političkim i kulturnim angažmanom – u koji spada i večerašnje prosvjećivanje nacije o tome što su Krim, Ukrajina i Rusija. Osim nekoliko kompetentnih riječi novinara Vlade Vurušića, izrečenih jučer navečer u ''Studiju 4“ na HRT-u (i ovotjednog kraćeg nastupa Banca, također na HRT-u) hrvatska se javnost baš nije naslušala nekih suvislih informacija o ruskom nasilju nad Ukrajinom. O vjeroispovijestima u Ukrajini, o preseljenju krimskih Tatara, o tome da će Rusija uskoro morati prestati s napadima, ali da nikad neće odustati od Ukrajine jer bez nje ona nije imperij, a u novije vrijeme biološki je ugrožena i, po svojem stanovništvu, sve manje slavenska (sve u svemu: hvala, profesore).

Vijenac

LABIRINT

Četvrtak, HRT 1, 20.57

Da sjevernokorejski vođa uređuje našu televiziju, u njen bi program odlično sjeo večerašnji prilog o Tomislavu Karamarku. Bilo je normalno, barem reda radi, plasirati i koju pozitivnu riječ o ''vođi oporbe“, ali to se nije dogodilo iz vrlo jednostavnog razloga: Labirintov profesionalni moral večeras se izgubio negdje u ambicijama onih koji su naglo dobili priliku slikati se pred kamerom ili raditi neki drugi posao kojem nisu vični. Umjesto najavljenog portreta g. Karamarka, emitiran nam je nelogičan napad televizije na HDZ-ova političara, pa makar on bio i najnegativniji političar u svemiru. Nije lijepo od tih dragih ljudi, i jednih i drugih, da svoje račune izravnavaju preko naših leđa. Gdje je neka HTV-ova dramska serija koja bi nas sve okupila (dobro, ne baš sve) pred malim ekranima? Sve što sad imamo jučerašnja je odluka HDZ-a da od sada bojkotira HRT. Kakva je to samo drama, ma što drama, tragedija!

Četiri kaktusa

RTL DANAS

Petak, 18.30

Urednik i voditelj Igor Bobić imao je dobar dan i dobre suradnike koji su današnje hrvatske političke brbljarije znali pretočiti u razumljiv jezik. Rečeno nam je da država nije uštedjela ništa (a govorilo se o nekom smanjenju deficita), doznali smo da bolnica u Osijeku zapošljava 176 novih administrativaca-daktilografa (a priča se o rezovima u zdravstvu), raste broj zaposlenih u javnom sektoru i pada u privatnom, a privatnicima ponovo raste doprinos za zdravstvo (a država se hvali da spašava zdravstvo tako što ponovo uvodi porez od 15% koji je prije dvije godine nepromišljeno smanjila na 13%). Da mi je samo znati čija je to bila ideja, zapitao se hadezeovac Goran Marić u TV varijanti radijske emisije ''U mreži Prvoga“. Moja, skrušeno je priznao ministar financija, stiješnjen u klaustrofobičnom studiju. Budući da je RTL danas ozbiljna emisija, Linićevo šaljivo priznanje nije našlo svoje mjesto u Bobićevim najavama tema dana.

Dva vijenca

POSLOVNE VIJESTI

Subota, HRT 4, 8.51

Autor i urednik Vedran Kukavica počinje svoju emisiju komentiranjem još jedne zamisli našeg ministra poduzetništva koji nikad nije bio poduzetnik: ako država zapošljava nepotrebne službenike, zašto ne bi i privatni sektor?

Komentar se odnosi na mogućnost, koju ističe ministar Gordan Maras, da se zakonom natjeraju svi privredni subjekti koji nemaju nijednog zaposlenika da odmah jednog prime u radni odnos. Tako bi se otvorilo trideset tisuća novih radnih mjesta. Kraj vijesti. U pozadini te divne poslovne ideje, znaju upućeni, stoji činjenica da je s njom pokušao 2002. godine g. Mato Crkvenac, u doba prve vladavine SDP-a. Stvar je pala na Ustavnom sudu, ali poznato je da vođa puta i ostali putnici-podupiratelji australskog turizma doživljavaju Ustavni sud samo kao smetnju. Prošlo je dvanaest godina i evo prvaka SDP-ove polit-ekonomske misli kako opet kroče istim smjerom k istoj zapreci.

Vijenac

Komentara 24

TE
TEZNO
15:15 09.03.2014.

HTV i komunisticka vlast u Hrvatskoj! Sve to moramo promijeniti u hrvatsko!

ŠJ
šara jura
14:41 09.03.2014.

Glasovat ću za Karamarka kao i velika većina Hrvata jer raskrinkava najveći zločin nad Hrvatima a to su "Kevine JAME, pa neću one koji slijede tu politiku i koji su politički a neki i biološki sinovi onih koji su "Kevine jame" proizvodili, oni koji ih i danas štite, LEX Perković. Sreća postali smo dio Europe i tu će nam pomoći puno.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
15:40 09.03.2014.

Ankete se opet neće složiti s narodom. Brzo će rtv servis KPJ objaviti tko je najpopularniji vođa. Možda se uvede i štafeta na Pantovčaku, da ne dolaze samo KUD-ovi. Jeftino. Sitno. Prozirno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije