Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema ozlijeđenih

Kvar na električnim instalacijama uzrok požara u Hrastovljanu

pozar, hrastovljan (1)
Foto: Marko Jurinec/Pixsell
1/4
23.07.2012.
u 08:43

Prema nestručnim procjenama materijalna šteta procjenjuje se na iznos od nekoliko desetaka milijuna kuna

Završen je očevid velikog požara koji je oko 2 sata u noći s nedjelje na ponedjeljak buknuo na prostoru pilane u Hrastovljanu.

Utvrđeno je da je požar izbio u objektu za proizvodnju briketa zbog tehničkog kvara, odnosno kvara na električnim instalacijama i zbog većeg broja kratkih spojeva koji su nastali na radnom stroju za proizvodnju unutar objekta, nakon čega se vatra dalje proširila na prostor pilane.

U požaru je izgorjela cijela hala za proizvodnju briketa, objekt pilane, skladište radnih strojeva sa strojevima, jedan dio brusionice te okolna skladištena drvena građa. Očevid je obavljen uz pomoć stručnjaka iz Centra za forenzična ispitivanja, vještačenja i istraživanja MUP-a uz nazočnost inspektora za zaštitu od požara Policijske uprave varaždinske.

Prema nestručnim procjenama materijalna šteta procjenjuje se na iznos od nekoliko desetaka milijuna kuna.

Požar su gasili brojni pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz okolnih mjesta i šire, a pripadnici nekih od njih i dalje rade na sanaciji požarišta.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:16 23.07.2012.

Bitno da je pilana osigurana.

EX
excell
13:51 24.07.2012.

njihov briket bio je jako loš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije