Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedočenja

Kutle i Grubišić: Sve smo poslove dogovarali s pokojnim Šoićem

kutle
Davor Puklavec/PIXSELL
19.04.2010.
u 20:21

Namjeravali smo kupiti od 60 do 70 posto dionica banke – svjedočio je danas Miroslav Kutle, napokon se pojavivši na sudu.

Miroslav Kutle pojavio se danas na nastavku suđenja Ivanu i Željku Šoiću za zloporabu položaja 1996. i 1997. godine u Komercijalnoj banci.

– Stvarni vlasnik Komercijalne banke bio je pokojni Josip Šoić i s njime sam vodio sve pregovore o kupnji. Namjeravali smo kupiti od 60 do 70 posto udjela u banci. Napravljena je dubinska analiza stanja u banci. Dokumente smo slali Dubrovačkoj i Hrvatskoj poštanskoj banci. Te su banke bile poslovne banke Međunarodne novinske korporacije, kojoj sam ja tada bio na čelu. Bilo je logično da te dokumente šaljemo njima na pregled i one su dale pozitivno mišljenje. Šoić je potom tražio raskid svih ugovora radi reputacijskog rizika, odnosno straha da bi iz banke mogli otići veliki komitenti – kazao je Kutle.

– Poslije raskida ugovora, sklopljen je ugovor o zajmu sa Željkom Šoićem i MNK, a to je bio jedini način da osiguramo povrat 310.000 DEM koje smo uplatili za kupnju tvrtke Kljova. Ta tvrtka nikoga nije zanimala, već samo kao vlasnik dionica banke. Šoić nije vratio uložene novce, vjerojatno ih je upotrijebio kako bi zatvorio neke dugove – rekao je Kutle.

Tvrtka Kljova u vlasništvu je Željka Šoića i na njegov žiroračun sjeo je novac od kupnje udjela.Vinko Grubišić, također je svjedočio:
– Kraće vrijeme bio sam predsjednik ili član uprave tvrtke Grupe d.o.o. – kazao je. O prijenosu udjela potpisao je ugovor sa Željkom Šoićem, ali sve je dogovarao s pokojnim Josipom. – Kad sam ušao u posao, planovi su bili vezani za medijske poslove, ali poslije se to pretvorilo u nešto drugo pa sam otišao – kazao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije