Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVINA ORGANIMA

Kusturica: Za Albance su svi Srbi nepoželjni na Kosovu

emir kusturica
alberto terenghi/Milestone Media/PIXSELL
02.04.2013.
u 08:42

Kusturicu ne možemo zvati umjetnikom, jer je podržavao režim Slobodana Miloševića, tvrdi predsjednik kosovskog udruženja filmskih umjetnika Lirak Celaj

Predsjednik kosovskog udruženja filmskih umjetnika Lirak Celaj traži da se Emir Kusturica proglasi nepoželjnim, zbog najava da će snimiti film o trgovini organima na Kosovu te traži i reakciju međunarodne zajednice, javljaju mediji u Srbiji. On drži kako najave da će Kusturica snimiti film o trgovini organima na Kosovu "predstavlja nastavak anti-albanske propagande i Priština bi ga treba proglasiti persona non grata".

- Ova najava zavrijeđuje reakciju i lokalnih vlasti, ali i međunarodne zajednice. Kusturicu ne možemo zvati umjetnikom, jer je podržavao režim Slobodana Miloševića - tvrdi Celaj, koji je inače čelnik prištinske Demokratske partije Kosova Hashima Thacija.

Ni srpski redatelj nije ostao "dužan" na ovakav zahtjev te je rekao da su Albanci već cijeli srpski narod proglasili "personom non grata" na Kosovu pa se ne čudi što i njega svrstavaju u taj red, piše Blic.

- Dakle, njihov zahtjev da me proglase 'personom non grata' se prihvaća. Budući da su sve Srbe već proglasili 'personama non grata' i nakon što su nam srušili grobove i porušili naše spomenike, sad su nam zapravo rekli da ne trebamo ni dolaziti. Ali to nije ništa novo - kazao je Kusturica.

Redatelj najavljuje da će film snimiti u naredne tri godine te dodao da bi ga snimao u Rusiji, jer je svjestan da mu ne bi bilo dozvoljeno da snima na Kosovu.

>> Pukla ljubav prema otadžbini: Kusturica se naljutio na Srbiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije