Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jer nije nedodirljiv

Pukla ljubav prema otadžbini: Kusturica se naljutio na Srbiju

'Emir Kusturica arriving at the Les Bien-Aimes premiere and Closing Ceremony, the Palais De Festival. Part of the 64th Cannes Film Festival.Photo: Press Association/PIXSELL'
'Doug Peters/Press Association/PIXSELL'
27.02.2013.
u 19:10

Kusturica se ljuti što ga terete za netransparentno poslovanje u Parku ''Mokra gora''

Uvrijeđen što je državni revizor podnio prekršajnu prijavu protiv njega jer je, navodno, više puta izbjegavao raspisati javne natječaje i što nije evidentirao da je Park prirode "Mokra gora" dobio od BIA-e, srpske sigurnosne službe, dva vozila, istaknuti redatelj Emir Kusturica podnio je ostavke na dužnost direktora Parka prirode "Mokra gora" i predsjednika Skijaškog saveza Srbije, javljaju mediji u Srbiji.

Nadalje ga se tereti da Upravi za javne nabavke nije dostavljao izvješća o ugovorima i nije redovito popisivao imovinu, u Parku prirode ne postoji ni analitička evidencija nekretnina, postrojenja, opreme, zbog čega revizor nije mogao utvrditi visinu amortizacija.

– Kako ne želim sudjelovati u javnom životu u kojemu su "prometni prekršaji" na stubu srama javnosti, a da se prije toga nije dokazao ni prekršaj ni zloporaba položaja ni nenamjensko trošenje novca, odlučio sam da ne budem dio takvog javnog života, zbog čega podnosim neopozivu ostavku na ove dužnosti – naveo je Kusturica u izjavi dostavljenoj agenciji Tanjug.

Iz istog razloga odlučio je da "od države ne traži i ne prima pomoć za organizaciju Filmskog i glazbenog festivala Küstendorf, a iz Ministarstva kulture povlači molbu za dodjelu sredstava za snimanje igranog filma "Ljubav i rat".

>>Kusturica: Gotovina bi mogao dobiti Nobelovu nagradu za mir

Komentara 67

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
19:32 27.02.2013.

Tipčni balkanski nacionalist iz računa, u Hrvatskoj sus e takvi držali za novčanik dok su pjevali himnu i razmišljali kako će uništavati tvrtke u privatizaciji. Ovaj neandertalac je pronašao svoje srpstvo u bosanskim korijenima a sada kada Srbija, potpuno ispravno,, traži minimalno pridržavanje propisa osječa se osobno povrijeđen.

AS
astonvilla
19:58 27.02.2013.

Nije mi jasno zašto tom četniku uopće dajete mjesto u medijima.

OB
-obrisani-
21:33 27.02.2013.

A što nas briga za tog janjičara. Mi Srbi takove ne trebamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije