Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAJEDNIČKI PROTIV PANDEMIJE

Kurz: Kod odobrenja cjepiva nema geopolitičkih tabua

Sebastian Kurz
Foto: Snježana Herek
1/3
04.02.2021.
u 14:06

Istakao je kako je u borbi protiv pandemije koronavirusa važno svako cjepivo, koje je „učinkovito i odobreno“

Europska agencija za lijekove naravno da bi trebala razmotriti odobrenje upotrebe kineskog i ruskog cjepiva čim podnesu zahtjev za to“, rekao je austrijski kancelar Sebastian Kurz u četvrtak za domaću novinsku agenciju APA.

Kurz je upozorio kako kod pitanje odobrenja cjepiva ne bi smelo biti „geopolitičkih tabua“. Istakao je kako je u borbi protiv pandemije koronavirusa važno svako cjepivo, koje je „učinkovito i odobreno“.

„Uspjesi u razvoju cjepiva protiv koronavirusa kod tvrtki Biotech / Pfizer i Moderna su jednako značajni kao i oni kod AstraZenece ili kod ruskih i kineskih tvrtki“, ustvrdio je austrijski kancelar dodavši:

„Samo zajednički putem međunarodne suradnje možemo pobijediti ovu pandemiju“, poručio je.

U Austriji su, vezano uz odgode ili (ne)isporuke cjepiva zapadnih farmaceutskih kompanija posljednjih dana sve više govori i o mogućnosti da rusko cjepivo „Sputnik V“ stigne, ukoliko ga odobri Europska agencija za lijekove stigne i u Austriju.

Austrijski mediji u četvrtak navode kako je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen „otvorena“ za moguće odobrenje korištenja ruskog cjepiva „Sputnik V“ i u članicama Europske unije. Uz uvjet da kako ruski tako i kineski proizvođači na stol transparentno stave „sve podatke“ o svojim cjepivima. Pod nadnaslovom „Sputnik V na startu ?“ austrijski Kronen Zeitung piše kako je učinkovitost ruskog cjepiva veća od 90 posto odnosno prema podacima objavljenima u poznatom britanskom stručnom časopisu „The Lancet“ čak 91,6 posto.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
16:09 04.02.2021.

Kurzu se doma klima i to jako, jako! I policija mu otkazuje poslušnost... Samo ti popuj i dalje: tvoji dani su odbrojani!!!

BA
babovac
15:30 04.02.2021.

Vidi ovog bečkog dječaka, kako provodi globalističke projekte. Zataknite si cjepivo u neko mjesto!

AA
aabbcc
21:32 04.02.2021.

Svi cekaju rezultate cijepljenja u Srbiji tamo su sva cjepiva na testiranju Ruska, Kineska, Americka.. pa bum vidjeli eto jos ni Bosanci ne mogu da skontaju koje cjepivo valja dok im Srbi ne jave..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije