Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umro ratni zločinac

Kurir: Umro Blagoje Adžić i pokopan bez velike pompe

\'23.08.2010., Gornji Hrascan - Kod grobista Sep pokopat ce se ostaci zrtava zlocina iz 1945. godine kad su komunisticke vlasti pobile dosad jos neutvrdjen broj ljudi iz Varazdina i Medjimurja. Brojne
PIXSELL, arhiva
04.03.2012.
u 19:47

Adžić je navodno umro još u četvrtak, ali nitko od vojnih ni civilnih vlasti nije ništa službeno priopćio

Beogradski dnevnik Kurir javlja kako je u subotu u najužem krugu rodbine i prijatelja pokopan Blagoje Adžić, posljednji načelnik Generalštaba JNA i dodaje kako je Adžić umro u četvrtak, ali nitko ni od vojnih ni civilnih vlasti, nije službeno priopćio da je umro čovjek odgovoran za rat 90-tih u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH.

Otvoreno je zagovarao i najavljivao intervenciju JNA na Hrvatsku. Na dužnost načelnika Generalštaba Oružanih snaga SFRJ imenovan je 29. rujna 1989. i na toj dužnosti se nalazio do 27. veljače 1992. kada je prisilno umirovljen sa skupinom od 32 generala i admirala JNA i od tada se nije pojavljivao u javnosti. Zanimljivo je da ni jedan od važnijih srbijanskih medija osim desničarskog tabloida Kurira, nije zabilježio smrt ni pokop čovjeka za kojim je Županijski sud u Osijeku još 1991. raspisao tjeralicu zbog počinjenog genocida, ratnog zločina porotiv civila, ratnih zarobljenika i bolesnika tijekom rata u Hrvatskoj 1991.

Protiv Adžića je na vukovarskom Županijskom sudu podignuta optužnica za ratni zločin, ali je predmet ustupljen Županijskom sudu u Osijeku.

Ključne riječi

Komentara 189

KO
korisnik2
20:22 04.03.2012.

@dsonjic nema dana zalosti cak niti za nase trofrtaljce domace. jer o jna se ne raspravlja u ovoj drzavi a jos manje o ulozi jna u ratovima.

OB
-obrisani-
20:31 04.03.2012.

čuo sam u više navrata....da je HAG..želio....iz Srbije privoditi....političare . a iz Hrvatske...vojne osobe.......nekužim zašto....

OB
-obrisani-
22:45 04.03.2012.

eh....ode i blagoje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije