Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kurir: Mesić siluje povijest izjavama o Jasenovcu

03.02.2009.
u 10:02

Izjava predsjednika Stjepana Mesića koju je dao slovenskim medijima da je u koncentracijskom logoru Jasenovac ubijeno oko 80.000 ljudi, ponovno je naišla na osude u srbijanskim medijima.

Mesić je opet pokušao krivotvoriti povijest i umanjiti zločine Nezavisne Države Hrvatske, prenose srbijanski mediji. Aleksandra Janković, poslanica NS, za Kurir je Mesićevu izjavu o broju stradalih u Jasenovcu ocijenila silovanjem povijesti.

- To najbolje potvrđuje koliko se Hrvatska demokratizirala. Ta izjava je vrhunac beščašća i političke arogancije predsjednika jedne nama susjedne države s kojom mi trebamo graditi dobrosusjedske odnose. U Jasenovcu su Srbi ubijani samo zato što su Srbi - naglašava Janković.

- Oni ne samo da žele minimalizirati svoje zločine nad Srbima u 20. stoljeću nego se i rugaju srpskom narodu. Najžalosnije od svega je što Boris Tadić nikad nije pokrenuo to pitanje, već se samo ispričavao Hrvatima. Ustaška vlast nikad neće imati drugačiji odnos prema našem narodu, koji je najviše stradao od ustaškog noža i doživio sve strahote njihovih logora - dodaje Jovanović.

(ič)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije