Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kurikularna reforma

Državni tajnik Glunčić želi na čelo Ekspertne radne skupine?

06.03.2018.
u 10:49

U četiri godine u Hrvatskoj se tri puta birao voditelj ERS-a – prvo ga je vodio Boris Jokić, njega je zamijenila Jasminka Buljan Culej, a nju će...

Ekspertna radna skupina koja bi trebala, između ostalog, biti zadužena za provedbu kurikularne reforme, čini se, ukleto je tijelo. Četiri godine od spomena reforme školstva Hrvatska je tri puta objavila natječaj za izbor voditelja i članova Ekspertne radne skupine, a za ovaj posljednji, ovogodišnji natječaj još uvijek nije otvorena natječajna dokumentacija onih koji imaju ambiciju preuzeti vodstvo u ERS-u.

Naime, svi kandidati koji zadovoljavaju uvjete trebali bi biti poznati i njihova imena javnosti objavljena u četvrtak, no to se odgađa sve dok premijer Andrej Plenković, koji je preuzeo vodstvo Posebnog stručnog povjerenstva ne sazove sjednicu PSP-a nakon koje se i biraju kandidati. Kako doznajemo, sjednica će se održati tek idući tjedan.

I dok su kandidati još uvijek nepoznati, Večernji list neslužbeno doznaje da želju da postane voditelj Ekspertne radne skupine, kojoj je prvi na čelu bio Boris Jokić, a onda i kratko vrijeme Jasminka Buljan Culej, sada ima Matko Glunčić. Riječ je o državnom tajniku za međunarodnu suradnju u Ministarstvu obrazovanja još iz vremena ministra Pave Barišića koji je krajem siječnja ove godine, u odsustvu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, izjavio kako je u drugom održanom izboru za šefa ERS-a kada je birana Jasminka Buljan Culej izbor bio transparentan i bez ikakvih pogrešaka iako je baš analiza Ministarstva u kojem radi Glunčić otkrila nepravilnosti, a ministrica još prije poručila kako je natječaj na kojem je Jasminka Buljan Culej imenovana voditeljicom ERS-a netransparentan.

Sam Glunčić za Večernji nije ni demantirao ni potvrdio svoju kandidaturu za šefa Ekspertne radne skupine. U telefonskom razgovoru samo je kazao kako će se kandidati znati na vrijeme, a da on ne smije davati službene izjave. A zbog svojih ranijih izjava Glunčić se našao na meti javnosti. Naime, podsjetimo, krajem 2016. godine, komentirajući rezultate PISA istraživanja, kazao je da su rezultati takvi (loši, op. a.) jer su u istraživanje ušla i “djeca s posebnim potrebama i nacionalne manjine”. 
Kasnije se zbog te izjave morao i javno ispričati, a demantirali su ga i voditelji istraživanja.

Komentara 16

Avatar Prskator.Vlado
Prskator.Vlado
10:59 06.03.2018.

Ako Glunčić izaziva nervozu i povampireni bijes kod protuprirodnaša, životinjaša i ljudskopravaša, znači da je dobar i kvalitetan

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
11:03 06.03.2018.

Vec ste ga poceli napadati, znaci da je dobar.

Avatar southman
southman
11:13 06.03.2018.

Napadi su već krenuli !? Ovaj portal je i za Barišića pisao bez ikakvih dokaza da je plagijator, a ovaj mu je bio pomoćnik. Znači da bi bio dobar odabir !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije