Breaking
Naslovnica Vijesti Svijet

Kurdski izbjeglica kojeg traži Turska već godinu dana u zatvoru

“Orala odmah treba pustiti i omogućiti mu povratak u Švicarsku, gdje s obitelji već 13 godina ima odobren azil”
19. srpnja 2018. u 06:00 2 komentara 202 prikaza
migranti
Foto: Reuters/PIXSELL

Centar za mirovne studije upozorio je u srijedu da je kurdski izbjeglica Nurettin Oral još pritvoren u osječkom zatvoru iako je od njegova uhićenja u Hrvatskoj temeljem turske tjeralice prošlo već godinu dana, a od odluke Ustavnog suda o privremenoj zabrani izručenja pola godine.

Domaći se vraćaju s mora i svjedoče da još nema gužvi Manjak gostiju Turska i Egipat rastu, kod nas srpanj počeo s tri posto minusa

CMS u priopćenju ističe kako je Interpol potvrdio da je tjeralica na temelju koje je kurdski izbjeglica uhićen nevaljana.

– Ne samo da se Orala ne smije vratiti u Tursku nego ga se odmah treba pustiti na slobodu i omogućiti mu povratak u Švicarsku, gdje s obitelji već 13 godina ima odobren azil – kažu u CMS-u pitajući nadležne zašto je Oral još uvijek u zatvoru.

Fetullah Gulen Obljetnica puča Turska protiv “Gülenovih terorista” bije ljutu bitku i u inozemstvu

CMS napominje da su State Department, Europska komisija, Vijeće Europe, UN, Amnesty International i Human Rights Watch jednoglasni u ocjeni da je Turska već treću godinu “izložena snažnom pogoršanju stanja ljudskih prava” te da se iz njihovih izvještaja jasno mogu iščitati ozbiljne opasnosti za političke progonjenike, poput Orala.

Turska SUKOBI NA MOSTU Turski sud osudio 72 osobe na doživotni zatvor u slučaju pokušaja prevrata

CMS zaključuje da bi se vraćanjem Orala u Tursku prekršilo načelo međunarodnog prava o zabrani vraćanja u zemlju u kojoj postoji rizik ugroženosti života i sigurnosti pojedinca.

Migranti u Bihaću

migranti
1 / 10
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • Artukovic:

    CMS.....Samo još jedna Sorošove sprdacina na državnoj sisi.Pa dokle više?

  • @ploto@:

    Pripadnike CMS-a treba pritvoriti kao strane agente u RH.Mađarska vlada je to već napravila.