Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.09.2015. u 13:00

Kampanja će biti žestoka i prljava. Nadamo se da neće biti potpuno beskorisna

Izbori se, doduše u Hrvatskoj, održavaju onda kada vladajući procijene da im to najviše odgovara. A na Iblerovu trgu već neko vrijeme smatraju da je najbolje na birališta ići prije obljetnice pada Vukovara 18. studenoga. Sazivanjem izvanredne sjednice Sabora tjedan dana ranije i raspuštanjem Sabora do 22. rujna, što je sad gotovo sigurna informacija, ta će se kombinacija i obistiniti.

A Zoran Milanović sasvim će sigurno izbjeći prošlogodišnji scenarij u Vukovaru, kada je Stožer za obranu grada presjekao put koloni u kojoj je bio premijer. Ili možda neki još drastičniji koji su u stanju smisliti. Međutim, nije Vukovar jedini razlog za donošenje ove odluke koja je iznenadila i mnoge u samom SDP-u. Pokazalo se da Milanovićevo kupovanje vremena i otezanje s datumom izbora ipak nije bilo toliko učinkovito. Kao i sav populizam, promjena imidža, nagla susretljivost, zazivanje Franje Tuđmana...

Iako ankete variraju iz mjeseca u mjesec, gotovo 9% razlike u odnosu na HDZ, prema zadnjim rezultatima, loš je znak za vladajuće. Birači SDP-a su razočarani i očito se teško vraćaju u Milanovićevo krilo. Pa se na koncu odlučilo ubaciti u petu brzinu i pokušati profitirati na onome na čemu se može. I iako spinanje priče nadugo i naširoko o superuspješnoj Vladi ne drži vodu, ne može se reći da pomaka na bolje nema. Oni jesu mali, ali su tu i Vlada se ima čime pohvaliti. Turistička sezona pokazala se nikad boljom, manje je nezaposlenih, gospodarstvo ide naprijed, raste potrošnja...

Shvatilo se i da se vlast može koristiti na raznorazne načine pa i dijeljenjem darova. Da birači to vole pokazalo se više puta, a sada su sve oči uprte u ministra financija Borisa Lalovca i njegovo rješavanje pitanja kredita u švicarcima. Riješi li Vlada te ljude dužničkog ropstva i omogući li tim obiteljima da krenu dalje, bit će im to veliki plus u izbornoj utakmici koja ih čeka. Nema sumnje da je ono što slijedi kampanja koja će biti i žestoka i prljava. Nadamo se da neće biti potpuno beskorisna i da će birači na kraju ipak biti manje zbunjeni nego što jesu. I da će konačno doznati zašto bi bilo dobro da glasaju ili za SDP-ovu ili pak za HDZ-ovu Domoljubnu koaliciju.

>>Večernji doznaje: Parlamentarni izbori održat će se najkasnije 15. studenoga

>>Povišice od 160 do 300 kuna: Milanović nudi veće plaće, ali nakon izbora

Komentara 30

TA
tamanitelj
13:16 02.09.2015.

Znači Zoka pušioničar

PI
pixiee
13:27 02.09.2015.

nema milanović nikakve šanse na ovim izborima i napokon odlazi!

PI
pixiee
13:27 02.09.2015.

ništa kukurikavcima neće pomoći da ostanu na vlasti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije