Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDNA 700.000 FUNTI

Kupio kuću iz snova u Londonu pa našao invazivnu biljku u vrtu. Tužio je prijašnje vlasnike i dobio

pixabay
26.01.2023.
u 10:03

Prijašnji vlasnici opravdavali su se činjenicom da se ispred biljke nalazio veliki grm, zbog čega nisu vidjeli što se događa

Dizajner namještaja iz Velike Britanije uspješno je dobio tužbu podnesenu protiv prodavatelja nakon što je kuću u Londonu platio 700.000 funti - samo da bi u vrtu pronašao invazivnu vrstu biljke.

Jonathan Downing kupio je kuću s tri spavače sobe u Raynes Parku na jugozapadu Londona u kolovozu 2018. Dok se bavio vrtom u svojoj novoj kući, otkrio je japanski dresnik, invazivnu vrstu biljke koja je poznata po tome što često izaziva i oštećenja na objektima, a često je se jako teško i skupo riješiti, prenosi Mirror.

Dizajner je tako odlučio tužiti bivše vlasnike, smatrajući kako mu moraju isplatiti odštetu zbog lažnog iskaza. Tako je naveo kako su prijašnji vlasnici striktno kazali kako dreznika na lokaciji nema, iako su mogli zaokružiti kako ne znaju, ili da je pak ima. 

Prijašnji vlasnici opravdavali su se činjenicom da se ispred biljke nalazio veliki grm, zbog čega nisu vidjeli što se događa. 

Ipak, sutkinja je odlučila kazniti prijašnje vlasnike s preko 200.000 funti kazne nakon što je otkriveno kako su vlasnici zapravo cijelo vrijeme znali da se u vrtu nalazi japanski dresnik, a vjerojatno se tamo nalazio još od 2012.

>> VIDEO Geolog otkrio gdje bi mogla biti lokacija novog nalazišta zlata u Srbiji: 'Nema sumnje da je tamo'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije