Naslovnica Vijesti Crna kronika

Kupili softver za fiskalizaciju i prevarili državu za 1,4 milijuna kuna

Šestero ugostitelja kupilo je računalne programe za fiskalizaciju koji omogućavaju da se sa već izdanih i naplaćenih računa, preko elektroničnih naplatnih uređaja obrišu računalne stavke, a koje su tako izmijenjene prosljeđivali prema centralnom informacijskom sustavu nadležnog ministarstva
08. rujna 2018. u 13:50 16 komentara 3779 prikaza
kune
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo je istragu protiv sedmero ljudi i pri pravne osobe iz Rijeke, Krka i Punata zbog sumnje u kazneno djelo utaje poreza ili carine.

Policija Akcija 'Krempita' Prijavili sedam osoba: Naknadno fiskalizirali račune i varali državu

Kako je priopćio DORH, postoji osnovana sumnja da su šestorica okrivljenika kao vlasnici ugostiteljskih objekata na području Rijeke, Krka i Punta, od 1. siječnja 2017. do 31. svibnja 2018., u cilju izbjegavanja plaćanja poreza, od 41-godišnjeg osumnjičenika koji se bavi održavanjem informatičkih sustava, kupili računalne programe za fiskalizaciju koji omogućavaju da se sa već izdanih i naplaćenih računa, preko elektroničnih naplatnih uređaja obrišu računalne stavke, koje su potom tako izmijenjene prosljeđivali prema centralnom informacijskom sustavu nadležnog ministarstva.

apartman PEDANTNI INSPEKTORI Poreznici u ljetnoj akciji: Kazne iznajmljivačima i zbog krive vješalice?

Osnovano se sumnja da su na opisani način prvookrivljenik, trećeokrivljenik i petookrivljenik svoje pravne osobe okoristili na štetu državnog proračuna RH u ukupnom iznosu od 1.407.468,00  kuna. U odnosu na sedmog, osmog i devetog okrivljenika, osnovano se sumnja kako su u svojim ugostiteljskim objektima posjedovali inkriminirane programe za fiskalizaciju.

Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Aligatorx
  Aligatorx:

  "...obrišu računalne stavke..." ma daj molim vas pa zar nemate na ovom portalu nekoga tko se imalo razumije u ono što piše?

 • stefj:

  He, he, tako je, DORH tu sad lovi ugostitelje koji brišu stavke s računa, a kada je javna nabava u pitanju, nema ih niti blizu.

 • Avatar Hazl113
  Hazl113:

  To je kap u čaši. Što su radili cijelo ljeto. Što su radili prošle godine. Jako čudna pojava. Od kada je HDZ na vlasti, opet se mulja i krade na sve strane.