Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEDANTNI INSPEKTORI

Poreznici u ljetnoj akciji: Kazne iznajmljivačima i zbog krive vješalice?

apartman
Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
21.07.2018.
u 13:07

Postoje i neke sitnice koje se čine nevažnima, ali se i za to može dobiti kazna

Porezna uprava najavila je da će u suradnji s Carinskom upravom provoditi pojačani nadzor fiskalizacije, jer je uočeno da znatan broj poreznih obveznika ne izdaje račune ili ih ne fiskaliziraju.

No, kako javlja HRT to ne znači da se neće pozabaviti i privatnim iznajmljivačima koji još nisu ušli u sustav fiskalizacije. 

Neisticanje cjenika ili neprijavljivanje gostiju samo su neki od ozbiljnih prekršaja zbog kojeg iznajmljivači mogu dobiti kaznu, ali postoje i neke sitnice koje se čine nevažnima, ali se i za to može dobiti kazna.

Apartmani s tri i četiri zvjezdice moraju imati dodatnu opremu poput ogledala za cijelu figuru. Imali dvije, tri ili četiri zvjezdice u apartmanu obvezno morate imati sliku ili drugi ukrasni predmet, stoji u Pravilniku. Isto tako morate imati i garderobni ormar, no u njemu mora biti pet sličnih vješalica za odjeću po osobi. Kolika je točno kazna teško je reći jer ne postoji jedinstven cjenik.

Kazne za neposjedovanje ovih predmeta, odnosno za nepridržavanje pravila propisanih Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti i Pravilnikom o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu, iznose od 2000 do 5000 kuna, a u slučaju ponavljanja prekršaja od 4000 do 10.000 kuna.

Iznimno, turistički inspektor može, prema vlastitoj procjeni, naplatiti kaznu u iznosu od 750 kuna na mjestu događaja.

Pogledajte video: Kako se jednostavno riješiti komaraca

Komentara 23

DU
Deleted user
13:34 21.07.2018.

Nije mi jasno.Moraju imati sliku ili bistu druga tita?

DL
dr Luigi
13:52 21.07.2018.

Što drugo očekivati od države apsurda.

TR
tramontana
15:55 21.07.2018.

Koja je ovo država? Gledaju kako opičiti one koji plaćaju, a na one koji ne prijavljuju ne bacaju ni oko. A da ne kažem da po cestama ima na iljade kampera, koji uđu u Hr, ostave smeće i vraćaju se a da se nisu nigdi prijavili ni platili jednu Kunu za smještaj. Ni Namibija nije za usporedbu s ovom neurednom državom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije