Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA SREĆA!

Kupili sliku slavnog glazbenika za siću na buvljaku, a zaradit će malo bogatstvo

FILE PHOTO: David Bowie performs during The Freddie Mercury Tribute Concert at Wembley Stadium in London
Foto: Dylan Martinez/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
19.06.2021.
u 15:23

David Bowie studirao je slikarstvo i bio je poznat kao kolekcionar slika.

Jedna od rijetkih slika koje je naslikao legendarni rock glazbenik David Bowie kupljena je za samo 4,09 dolara (25 kuna) na buvljaku donacijskog centra u Ontariju u Canadi, a sad bi svojem vlasniku mogla donijeti nekoliko desetaka tisuća dolara na aukciji koja će se održati idući tjedan. 

Neimenovani kupac shvatio je da je sliku naslikao slavan glazbenik nakon što je pronašao na poleđini slike njegov potpis. 

Aukcijska kuća Cowley Abbott u Ontariju navela je kako vlada svojevrsno 'oprezno uzbuđenje' od trenutka otkad su ih prvi put kontaktirali vezano za sliku koja je naslikana 1997. godine, s obzirom na to da su Bowieve slike rijetko na tržištu. 

- Mogućnost slučajnog pronalaska ovog blaga među gomilom odbačenih stvari je uistinu nevjerojatna - ističu, prenosi Fox. 

David Bowie studirao je slikarstvo i bio je poznat kao kolekcionar. On je u razdoblju od 1995. do 1997. godine naslikao seriju od 47 slika koje je nazvao 'Mrtve glave'. Pretpostavlja se kako su slike iz tog serijala bile inspirirane njegovim umjetničkim periodom Ziggy Sturdust. 

VIDEO: Vozači, oprez! Policija od danas do sutra ujutro ima posebnu akciju, kazne su paprene

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije