Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekordne kiše
Povratak na članak

Kupa porasla za 7, Sava za 4,5 m u 48 sati, hitno se saniraju nasipi

Golema količina padalina proteklih dana prouzročila je teškoće i u Sisačko-moslavačkoj županiji, no ondje problem nisu vodostaji rijeka nego bujice te oborinske vode koje su poplavile pojedina dvorišta i ušle u nekoliko kuća na sisačkom i petrinjskom području.

Komentari 8

ST
stefj
19:32 17.09.2022.

Hm, od kada znam za sebe Kupa je poplavljivala ta ista područja. Jedina razlika od prije 50 godina je da na nekim od tih područja sada stoje kuće, dobar dio kojih je izgrađen bez dozvole pa su legalizirane kasnije... Ne znam čemu takve senzacije od toga i svakih par godina isto čuđenje... Slično je i s tučama u Zagorju ili jakim vjetrovima na proljeće ili jesen... Bilo je za očekivati da nakon perioda suše dođe period jakih kiša, baš kao što je nakon perioda većih poplava došao period s manje oborina... Vjerojatno bi bilo bolje da se klimatolozi prihvate malo znanosti, prestanu sve pripisivati klimatskim promjenama, te krenuti pratiti te oscilacije i pomoći svojim predviđanjima da bi se ljudi mogli pripremiti... Sve se više čini da su klimatske promjene postale izgovor za sve, naročito za nečije propuste ili neznanje... Pa još u Bibliji se spominju periodi...

VL
PO
Poskok
19:41 17.09.2022.

A što ste radili čitavo lito,samo znate kukat?!

VL
TM
trade_mark
20:20 17.09.2022.

Sad se hitno saniraju nasipi. A što ste radili cijelo ljeto??

VL
MP
marinko.przolica
19:48 17.09.2022.

Sva sreća pa su prije 50tak godina bili napredni i razmišljajućo o budučnosti klimatskih promjena napravili nasipe. Malo glupo jer tada se umjesto globalnog zagrijavanja očekivalo ledeno doba... No uz ovu priču o globalnom zagrijavanju čovjek dobije dojam da u prošlosti nije bilo niti oluje niti poplave niti vručine...

VL
BE
Berlioz
19:44 17.09.2022.

Prije par dana ste pisali o niskom vodostaju Save i kako se može prijeći pješice, danas pišete o visokom vodostaju ... Sljedeće godine ćete ponovo o klimatskim promjenama koje su se prije nazivale ljeto. A između ćete svaku oluju opisivati kao smak svijeta. Jer nikad ranije se nisu događale poplave, suše, oluje, padala stabla zbog jakog vjetra, to se događa samo zadnjih par godina.

VL
DU
Deleted user
21:21 17.09.2022.

Najveci problem je u podzemnim vodama, znaci da uskoro mozemo Ocekivati potrese, sto ce Se najvise odraziti na italiju!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.