Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOV OBZOR

Kuljiš: Tko je misteriozna Branka Jagar, šefica kabineta Mirele Holy?

'29.01.2011. Zagreb - Denis Kuljis kolumnist Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
Davor Višnjić/Pixsell
18.05.2012.
u 21:00

Denis Kuljiš u iscrpnom članku o novoimenovanoj šefici kabineta ministrice zaštite okoliša Mirele Holy koja je na ovo mjesto stigla nakon smjenjivanja dr. Sanje Kalambure.

– Branka je dobro poznata medijima. Ja sam joj, štoviše, posvetio dobar dio svoje knjige "Majmuni, gangsteri i heroji" (2001.), naime, znatan dio poglavlja o Ivi Pukaniću i njegovoj 'kokošarskoj mafiji' (koja se ipak u međuvremenu pokazala nimalo bezazlenom!). Zbog članaka u novinama na kojima sam temeljio taj književni portret, tužila me sudu, ali nije uspjela osporiti ni jedan od ključnih navoda. I kako bi? Činjenicu se neprijeporne, jedino su šale na njezin račun bile upitne sa stajališta dobrog ukusa – piše Denis Kuljiš u iscrpnom članku o novoimenovanoj šefici kabineta ministrice zaštite okoliša Mirele Holy koja je na ovo mjesto stigla nakon burnog smjenjivanja dr. Sanje Kalambure s mjesta prve ministarske suradnice.

Kuljiš priču počinje iscrpnim opisom ministrice Holy koja je i sama počela karijeru kao šefica kabineta istog ministarstva kojemu je danas na čelu. "Mirela je super! Nema bolje pripremljenog ministra u Milanovićevoj Vladi, a osim toga, njezina biografija i karijera, persona i vrijednosti upravo su ono što građanski profil esdepeovskog šefa resora za okolinu, prirodu treba biti... Profil građanski, a alternativni, zeleni, a crveni – jer kao što je govorio debeli bavarski konzervativac Franz Josef Strauss provocirajući njemačke Gruenen – 'Zeleni su zeleni - dok ne pocrvene'."

>>Cijeli članak pročitajte u subotu u Obzoru, u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Komentara 8

ĆA
ćaćaća
22:14 18.05.2012.

kad čovijek pogleda ovu facu ne može a da ne zamjeti kako intelekt iz nje isijava:))

Avatar madcap
madcap
23:27 18.05.2012.

Šta je je, Kuljiš je pravo osvježenje u VL-u koje oduševljava čitatelje, a posebno komentatore.

FR
fran108
10:23 19.05.2012.

kuljiš......ha, ha , ha ha , ha .....ha, ha ! taj lik mi jee fakat smijurija do haja .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije