Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz slavonije u eu

Kulen iz Otoka osvaja trpeze u Bruxellesu

Kulen
Foto: Pixsell
1/2
21.11.2013.
u 08:40

Vlado Ferbežar će na poziv europarlamentarke Sandre Petrović Jakovina u glavnom gradu EU predstaviti svoje delicije. Uz njega u Bruxellesu će se naći i slavonski proizvođači vina

Proizvođač kulena iz Otoka kod Vinkovaca, Vlado Ferbežar dobio je poziv iz ureda hrvatske europarlamentarke Sandre Petrović Jakovina da će mu u Bruxellesu prirediti prezentaciju na kojoj će, uz slavonske proizvođače vina, predstaviti svoje kulene.
- Bio sam zatečen, ali i počašćen pozivom što ću imati priliku u središtu europske politike pokazati dio naše slavonske tradicije. Kulenom se bavim odmalena, a ozbiljnije zadnjih desetak godina. Godišnje proizvedem tri tone ili 3000 komada kulenova, a ove zime planiram napraviti 10.000 kulena. U narednim godinama planiram povećati broj i do 50.000, ali za to su mi potrebni kooperanti za uzgoj kvalitetnih svinja.

Prijavio sam se za dobijanje certifikata o zaštiti zemljopisnog podrijetla slavonskog kulena tako da oni koji budu sazrijeli do Uskrsa, imat će certifikat da su zaštićeni, izvorni slavonski kulen. Prezentacija u Bruxellesu se održava 26. i 27. studenog i sada sam u intenzivnim pripremama kako bi Slavoniju i slavonski kulen predstavio u što ljepšem svjetlu jer on to zaslužuje - kaže Vlado Ferbežar pokazujući na stotine kulenova koji čekaju svoje kupce.

Ferbežar dodaje kako je upoznat s potrebama i zahtjevima tržišta zemalja EU jer je 15 godina radio u zapadnim i istočim zemljama kao menadžer za veliku trgovačku kuću, pa vjeruje da će slavonski kulen pronaći put do izbirljivih potrošača europskog tržišta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije