Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ o porukama MMF-a

'Kukuriku koalicija provodi politiku ekonomskog suicida'

 HDZ
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
04.03.2014.
u 15:06

Bespredmetno je raditi aferu od zapošljavanja jednog čovjeka prije sedam godina ili od toga što je netko navodno doviknuo na skupu HDZ-a u Omišu, rekao je Reiner

HDZ se danas na novinskoj konferenciji osvrnuo na poruke MMF-a i na, kako kažu, izmišljene afere "režimskih medija". Akademik Željko Reiner pozvao je premijera Milanovića i predsjednika Josipovića da prestanu izmišljati afere i izazivati ideološke i svjetonazorske sukobe kako bi skrenuli pozornost s gospodarskih problema.

- Bespredmetno je raditi aferu od zapošljavanja jednog čovjeka prije sedam godina ili od toga što je netko navodno doviknuo na skupu HDZ-a u Omišu. U Hrvatskoj su smanjenje investicije, Hrvatska je proglašena najugroženijom članicom EU jer jer svaki drugi čovjek ima rizik od siromaštva, gori smo od Botsvane po mnogim pokazateljima , to su pravi problemi - nabrojio je Reiner. HDZ-ov Goran Marić pak kaže da Hrvatskoj nije potreban inozemni prognostičar da bi nam rekao kakvo nas vrijeme u RH čeka.

- Vlada je najavljivala smanjenje nezaposlenosti, povećanje investicija, a što imamo: u svim kvartalima imamo gospodarski pad, u svim kvartalima imamo veću nezaposlenost i u svim kvartalima pad kreditnog rejtinga - rekao je Marić. Politiku Kukuriku Vlade nazvao je politikom ekonomskog suicida. - Samo je jedan zakon pridonio poboljšanju i to je fiskalizacija, sv ostalo je pogubno! Predstečajne nagodbe klasični su komesarski zakon koji je u gospodarstvu napravio takvu diskriminaciju pa je paralizirana sva ekonomska aktivnost - tvrdi Marić. HDZ-ov ekonomski strateg Đuro Njavro iščitavao je MMF-ove analize i protumačio da stanje još nije alarmantno, ali da bi Hrvatska uskoro mogla doći u situaciju Grčke ako Vlada  nastavi sa nečinjenjem. Njavro je poručio da je Hrvatskoj potreban model Austrije i Bavarske o održivim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kako bi se uklonio deficit u hrani.

- Samo time bi se otvorilo 50.000 radnih mjesta - rekao je Njavro. Optužio je Vladu za poreznu omču i usporedio da u Bugarskoj za netto plaću menadžera od 3000 eura potreban je brutto plaća od 3900 eura, dok je u Hrvatskoj za takvu plaću potrebno 7000 eura.

>> Njavro: Hrvatska treba zatražiti reprogram dugova

Komentara 20

DE
delnice22
18:01 04.03.2014.

Zlocinacka organizacija kao prefigana kurva,uvijek o svom postenju i lopovluku drugih.A svojoj pljacki neiko nema pojma.A na sudjenju cijeli vrh hdz.Nazalost ovih koji su se izvukli.

IC
ICCO
18:15 04.03.2014.

Oni prije su krali, ovi su totalno nesposobni i nebi uspješno mogli voditi ni 2 sekcije KUD-a u Mačkovcu a kamo li ovo kako nas rapidno osiromašuju i ubijaju svaku nadu. A Premijer ide lijepo na ljetovanje 14 dana u najudaljeniji dio svijeta, da se odmori od slučajne države valjda.

FT
ftahi
17:08 04.03.2014.

Gdje je poanta; igrać NK Borac Jarun kasnije nogometni sudac pa direktor Hrvatske tiskare iz koje je na burzu rada otjerao otkazima oko 1200 radnika u dva navrata! isti je danas Zastupnik u Saboru Republike Hrvatske, savjetnik HDZ-a za financije , koliko morala ima taj čovijek nekome spočitavati. Zaboravio je da je otkupljivao dionice od malih dioničara iste firme te ubirao dividende , dok su ostali dioničari dobili samo dividendu u jednoj godini kada su dionice nešto vrijedile cca 400kn po jednoj,; talilo se sa još nekima koji su itekako uzeli vrhnje.,....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije