Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napadi na liječnike

Kujundžić: Razmatra se uvođenje kamera i zaštitara u bolnice

Milan Kujundžić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
28.01.2019.
u 13:46

U povodu napada na liječnike i zdravstvene radnike u Klinici za plućne bolesti Jordanovac i u hitnoj kirurškoj službi KB-a Dubrava, Kujundžić je istaknuo da su iz Ministarstva više puta osuđivali napade na zdravstveno osoblje

Nakon što je Hrvatski liječnički sindikat (HLS) zatražio od Vlade hitno podizanje razine sigurnosti u zdravstvenim ustanovama, ministar zdravstva Milan Kujundžić u ponedjeljak je najoštrije osudio najnovije napade pacijenata na zdravstveno osoblje, te potvrdio da se razmatra uvođenje zaštitarske službe i video nadzora u bolnice.

U povodu napada na liječnike i zdravstvene radnike u Klinici za plućne bolesti Jordanovac i u hitnoj kirurškoj službi KB-a Dubrava, Kujundžić je istaknuo da su iz Ministarstva više puta osuđivali napade na zdravstveno osoblje.  

"Uvažavamo bolesnike i njihovu bolest, ali uistinu nasilje nad ljudima koji rade u bolnicama za najstrožu je osudu", istaknuo je Kujundžić na svečanom otvaranju novih prostora Kliničke bolnice Sveti Duh.

Ministar je komentirao i zahtjev HLS-a  za hitnim uvođenjem mjera za podizanje razine sigurnosti u zdravstvenim ustanovama, te podsjetio da se lani tražila izmjena Kaznenog zakona kako bi se bolje zaštitilo zdravstvene radnike.

"Postojeći zakon štiti sve, no treba uvesti strože kazne za nasilje, posebice za atakiranje na one koji pokušavaju pomoći ljudima u bolesnome stanju", rekao je ministar.

HLJ predlaže uvođenje obveze 24-satne nazočnosti zaštitarske službe u zdravstvenim ustanovama, nadzor kamerama na mjestima gdje su napadi na zdravstvene radnike učestaliji, poput čekaonica i prijamnih šaltera, te strogu kontrolu ulazaka prilikom posjeta.

"To već duže vrijeme razmatramo ako se ovakvi trendovi nastave", rekao je Kujundžić i potvrdio da postoje bolnice koje već imaju zaštitare i kamere.

>> Policijska intervencija u bolnici Jordanovac nakon dojave o neredu i napadu na osoblje

 

Komentara 5

KO
koki
17:12 28.01.2019.

A lipi moji, do bu to paltil? Ja ne bum. Novaca za to nimam a to ni ne zahtijevam- kad dojde vrime bum zatvoril okice a peneze ostavil dicic i unucadi jer ne bum mogal na onaj svit ponesti. A da mogu, sve bi uzel sobom,kak i vecina vas

TT
TTjac
18:15 28.01.2019.

A mi razmatramo kako se efikasno obračunati s kradezeovskim veleizdajnicima i kvislinzima, čudnim ljudima čudnog imena.

MM
Marko M
15:28 28.01.2019.

Dobra usporedba, daj napiši nam i koliko ta tvoja državica Švicarska odvaja godišnje franaka po glavi stanovnika, aha, 2900 CHF, e a znaš koliko Hrvatska odvaja? 800 kn po glavi stanovnika. Dakle, ideja za zaštitare, skupe lijekove, helikoptere itd jee super samo se postavlja pitanje gdje su novci? Ako znaš odgovor na pitanje gdje su novci onda nema problema, možemo imati i bolje zdravstvo od švicarske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije