Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Kujundžić:
Povratak na članak

Trebamo razmotriti uvođenje obveznog vojnog roka

Bili su teški uvjeti, uvijek sam ispite davao u 6. mjesecu da bih sljedeća tri mjeseca mogao ići nešto zaraditi, kazao je

Komentari 148

DU
Deleted user
20:46 15.12.2014.

Kujundzic me fascinirao sto na svako pitanje ima jasan i konkretan odgovor.Samo cestitke.

VL
Avatar Jose Bielich
Jose Bielich
20:47 15.12.2014.

Kujundžiću možemo svašta pripisivati, ali u njegov svjetonazor i ljubav prema domovini ne možemo sumnjati. Laži da je bježao za vrijeme rata lako je demantirati i one su već puno puta demantirane. Čovjek iza sebe ima blistavu karijeru bez mrlje. Svakim danom u kampanji poručuje da je on glavni Josipovićev izazivač. Kolinda je u odnosu na sadašnjeg Predsjednika miljama daleko, u pozitivnom smislu. Jer od Josipovića nije teško biti bolji. Međutim, ona nije tip osobe koja može pobijediti Josipovića. Nema potrebnu karizmu kojom bi privukla velik krug ljudi. Ona dobro reproducira, no nema produkciju. Iz tog razloga često daje neartikulirane odgovore, s ciljem privlačenja "centra". Centar neće promijeniti mišljenje ako u ponudi ima dva klona. Ljudi mijenjaju mišljenje ako se pojavi kandidat koji odskače od dosadašnjih okvira. A takav je Kujundžić. Kolinda zbog nedostatka osobnosti mora pratiti sinusoidu domoljublja - u nekim trenucima je jako visoko, tj. dodvorava se desničarima, a u nekim trenucima je jako nisko, tj. skuplja glasove centra. To tako ne može. Gubi se vjerodostojnost. Jer ne može se jedan tjedan (kad je visoko na sinusoidi) govoriti da je Tito samo zločinac, a drugi tjedan (kad je nisko na sinusoidi) da ima pozitivnih stvari. Ne može zloupotrebljavati simbol hrvatske pobjede u predizborne svrhe (zastava), a onda, shvativši da joj to nije bio najbolji potez, tu istu zastavu, tj. simbol darovati Ženama u Domovinskom ratu. Malo bi htjela glasove desničara, a malo centra... Ne zamjeram joj što si je "sačuvala" posao u NATO-u. Ali joj treba zamjerati što nije bila iskrena. Zašto je muljala, i kasnije i sama priznala da je pogriješila? Čemu to? Samo gubi vjerodostojnost i daje Josipovićevom taboru materijala za diskreditaciju u drugom krugu. Ono što predviđam, je siguran ulazak Josipovića u drugi krug. Nažalost, to je realnost. Za drugi krug borit će se Kolinda i Kujundžić. Kolinda zbog jake stranke iza sebe, a Kujundžić jer je novo lice, nešto novo, lice koje nije iz HDZ/SDP-a, lice koje je podržalo referendum za promjenu izbornog zakona. Ne zaboravimo, takvih je 10% od ukupnih registriranih birača! Kujundžićev bazen nije samo 5%, nego 25-30%. U drugom krugu, Kolinda po meni ima manje šanse, jer kopije nikad ne mogu pobijediti originale. Kolinda bi u drugom krugu zapravo bila dvostruka kopija. Josipovićeva kopija jer se blagom retorikom ne želi zamjeriti nikome, a Kujundžićeva kopija jer joj jasni i nedvosmisleni domoljubni stavovi nisu prirodni. Kopija protiv originala nema šanse. Original protiv originala ima. Zato mislim da Kujundžić ima puno više šanse protiv Josipovića nego Kolinda. A uskoro će i sučeljavanja, pa će Kujundžićeva retorika doći do izražaja. Nije bez razloga njegovo gostovanje u Nu2 bilo jedno od najboljih gostovanja političara ikad. Za kraj, podsjetit ću i da je Kujundžić bio veliki autsajder na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, pa je na kraju za dlaku izgubio...

VL
BR
brenamir
20:36 15.12.2014.

Kujundžić, za razliku od Josipovića i Kolinde, govori iskreno, bez rukavica, sadržajno i točno. Moj glas ima, a vidim i oko sebe da se ljudima sviđa njegova retorika.

VL
RA
ratgeber
20:43 15.12.2014.

Sviđa mi se što govori o vanjskoj politici. On bi Hrvatsku približio Višegradskoj skupini. A Kolinda ni sama ne zna što će. Ona će, kao i njena stranka, pričati da je dosta regiona, a onda će Jandroković sazvati Summit Zapadnogg Balkana... Kujundžiću, htio bih da uđeš u drugi krug. Znam i da jako puno HDZ-ovaca misli tebi dati glas. Jer ti protiv Josipovića imaš šanse. A ova kojoj je svako pitanje teško sigurno ne može.

VL
DR
drill
20:33 15.12.2014.

Odličan čovjek jer razumije narod i život malog čovjeka bolje od drugih kandidata! Vidi se u njegovim pojavljivanjima da ne glumi i da sa srcem sve radi. Bravo!

VL
HR
hrastovac
20:33 15.12.2014.

Kujundžiću, većina članova HRAST-a i njihovih obitelji je uz Vas! Kolinda nije naša kandidatkinja!

VL
Avatar bat 555
bat 555
20:55 15.12.2014.

Da je moj kandidat nije, al da kao doktor nije primao kuverte nije. Da je, već bi mu to udba našla. To puno govori o njemu kao doktoru.

VL
CP
Cviet Prigorja
21:19 15.12.2014.

Od ukidanja obveznog vojnog roka 2001. god. imamo milijun mladih koji neznaju zalijepiti hanzaplast.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
21:00 15.12.2014.

Definitivno bi Hrvatska trebala imati vojni rok za ročnike, ali i ročnice. Bila bi dovoljna 3 mjeseca za ročnika, a 2 za ročnicu, ali da se ih ne smjesti u gradu gdje žive, već najdalje od njega. To bi priznao u radni staž.

VL
L0
luena 01
21:14 15.12.2014.

I sta se ima protiv obveznog vojnog roka,kad se moglo i moralo sluzit u jugi i to ne tri mjseca nego godinu i pol do dvije ,a ona nas ubijala i rusila po Hrvatskoj,onda ce te sluzit i Hrvatsku vojsku,kojaa ne ide u ratove i otimacinu tudjeg neg da brani svoj teritorij i svoju zemlju. ...

VL
SL
slatix
21:10 15.12.2014.

Vojska mršavog udeblja, debelog smrša, pametnog malo zatupi, ludog opameti :)

VL
DU
Deleted user
21:05 15.12.2014.

Covjek koji voli svoju Hrvatsku i koju je uvijek volio i zelio moze ovako govoriti. Iz njega dusa i srce govore.

VL
LO
Lokislav
22:00 15.12.2014.

Zašto Dr. Kujundžiću zamjeravaju da je izbačen (ili je sam izašao) iz HDZ-a? Tko pametan želi biti član upitne organizacije i tko pametan bi želio i izdržao Karamaka kao šefa? Dr. Kujundžić se dokazao kao izuzetno pametan i uspješan čovjekek u svojoj profesionalnoj karijeri, samo mu malo zamjeravam što mu je trebalo dugo da shvati s kim je imao posla u politici, ali je konačno shvatio. On je jedini kandidat koji nije partijski opterećen, osim Sinčića koji još nije zreo za takvu veliku odgovornost, ali njega treba prihvatiti i odgajati da postane odgovoran i pošten političar. Tko zna što i kako će biti za deset godina? A možda nam i sada treba malo mladenačke energije da zdrma ovaj ukiseljeni sustav? Stoga, Sinčićevi simpatizeri, podržite Dr. Kujundžića, razmišljajte dugoročno. Usput rečeno, nisam Hercegovac, a Vi što pljujete po Hercegovcima malo razmislite. Ne bi nam bilo Hrvatske da nije Hercegovaca. I zadnje, moja rajo, skinite se s komentiranja, probavite sarmu nakon Božića i izađite glasovati. To je jedini način na koji možete napraviti promjenu. I recite svojim prijateljima, znancima i rodbini da učine isto.

VL
L0
luena 01
21:47 15.12.2014.

Na forumima se pljuje po braniteljima , a kad treba u Hrvatsku vojsku ic lupe ti minus... hahahah junaci moji ,mamine meme ,ne znate ni pertle vezat a ne krevet po vojnicki napravit ... I treba se uvesti obvezni vojni rok da vam musice izbiju iz glava ,da naucite druge postivat i ono sto su dali od sebe ...

VL
ZE
zelja12
21:25 15.12.2014.

u dijaspori brzo raste broj tvojih biraca , HDZ I SDP SU NAS IZDALI BILI SMO DOBRI KAD JE TREBALO NOVACA , s kojim su financirali lopove i stranacke uhljebe, a kad nas nisu vise trebali ukidaju nam zastupnike u saboru i sklapaju koaliciju s mrziteljima hrvatske i zlocinac jos uvijek sijedi u saboru, i dobivaju za nagradu sto su ubijali , pljackali i silovali , tri zastupnicka mjesta.

VL
DN
dracevac ninski
21:55 15.12.2014.

Kujundzicu mi te zelimo za predsjednika . Mozes samo uspjeti ako budes imao svoje ljude tamo gdje se prebrojavaju glasovi. Pazi dobro da te komunjere ne preveslaju , oni su previse mudri i iskusni u tome

VL
L0
luena 01
21:21 15.12.2014.

=:-)) Sam se vi svadjajte,ja imam dva kandidata jedno od njih dvoje ce bit predsjednik,vi ce te plakiti ja necu...

VL
BK
B Kosa
21:54 15.12.2014.

moze se dogoditi da nedobiju izbore, ni Milan niti Kolinda jer su proleteri ujedinjeni i jos potpomognuti srbima i nekim manjinama. Nacionalno svjstni Hrvati su manjina u hrvatskoj

VL
Avatar plavusha_1984
plavusha_1984
08:54 16.12.2014.

Moj glas definitivno ide Kujundžiću. Jasno i glasno o svemu, pa Bože pomozi!

VL
SP
spremni0
09:28 16.12.2014.

ne treba razmizliti treba to odmah uvesti kakvi su nam susjedi treba uvijek biti spreman za njihove barbarske pohode

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.