Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u HDZ-u

Kujundžić i Tomasović predali potpise: 'Na terenu se osjeti želja za promjenom'

Kujundžić i Tomasović
Foto: PIXSELL
1/3
29.02.2020.
u 09:09

Tomasović predao oko 10.000 potpisa za potpredsjednika HDZ-a, a Kujundžić 7500 potpisa.

Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Ivan Kujundžić predao je u petak Središnjem izbornom povjerenstvu stranke oko 7.500 potpisa za svoju kandidaturu.

„Na terenu se osjeti jedna želja za promjenom HDZ-a i povratkom na njegov izvorni identitet, njegov suverenistički koncept i model”, rekao je Kujundžić novinarima nakon predaje potpisa u Središnjici HDZ-a.

Naveo je i da u kampanji želi pobuditi, kako je rekao, jednu ustajalu HDZ-ovu trenutnu „lakoću življenja” te da se kroz „neposlušni HDZ-ov duh” probudi i pokaže nada za spas stranke kakva bi ona trebala biti.

Kujundžić smatra i da će se članovi stranke na unutarstranačkim izborima ponašati kao „referendumska inicijativa koja će promijeniti HDZ” - svjetonazorski, ideološki i u svakom drugom pogledu.

Kujundžić i Tomasović
1/13

Drži i da je važno vratiti demokršćanski identitet HDZ-a, za razliku od sadašnjeg koji je stranku odveo posve na lijevo.

„HDZ-ov brod se nagnuo na lijevo”, poručio je Kujundžić.

 Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Hrvoje Tomasović predao je u petak Središnjem izbornom povjerenstvu stranke oko deset tisuća potpisa za svoju kandidaturu.

„Jako sam zadovoljan. Nisam vjerovao da će se to tako plodonosno odraditi, mislio sam da će biti slabije. Ali, na svakom koraku dobivamo podršku i imam osjećaj da su ljudi željni nekakve promjene”, rekao je Tomasović novinarima u Središnjici HDZ-a nakon predaje potpisa.

Navodeći kako je već dugo u politici u kojoj, kako je rekao, nije sklon varanju niti lažima, poručio je i da je njegov moto – nema prevare. „Ako me izaberu, neće biti prevareni. Što kažem to ću i napraviti”, kazao je.

Tomasović je rekao i da neće voditi negativnu kampanju niti ikoga napadati već će voditi svoju politiku.

Tomasović je posljednji kandidat za čelne funkcije u HDZ-u koji je iza 23 sata predao potpise Središnjem izbornom povjerenstvu stranke. Rok za predaju potpisa za izbor predsjednika, zamjenika predsjednika i četiri potpredsjednika HDZ-a istekao je u petak u ponoć.

Središnje izborno povjerenstvo ima 48 sati za provjeru potpisa, a nakon toga u ponedjeljak, 2. ožujka kreće službena kampanja. Izbori za čelne funkcije u stranci, po načelu jedan član-jedan glas, održat će se 15. ožujka, a ako bude potrebe za drugim krugom on će biti održan 22. ožujka.

Potpise za predsjednika HDZ-a predali su aktualni predsjednik Andrej Plenković i Miro Kovač, a Tomo Medved i Ivan Penava za zamjenike predsjednika. Za potpredsjednike potpise su predali Zdravka Bušić, Branko Bačić, Ivan Anušić, Oleg Butković, Davor Ivo Stier, Milijan Brkić, Tomislav Tolušić, Ivan Kujundžić te Hrvoje Tomasović. Od kandidature su odustali Petar Škorić i Božo Galić.

Komentara 1

19
195411
09:27 29.02.2020.

Ta zelja je samo u vasim glavama a ne na terenu. Kako mizete ljude gledat u oci i lagati im

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije