Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rigorozne preventivne takse
Povratak na članak

Kujundžić: Cigarete i alkohol moraju poskupjeti 100 posto

Kujundžićeva poruka na stranačkom predsjedništvu bila je da je to “istinska reforma”, a ne potez kojim se krpa zdravstveni sustavKujundžićeva poruka na stranačkom predsjedništvu bila je da je to “istinska reforma”, a ne potez kojim se krpa zdravstveni sustav

Komentari 71

ST
stefj
13:38 02.08.2018.

Glupost... Ne može napraviti reformu u svom resoru, pa pokušava popuniti rupu koju nije moguće popuniti većim porezima, tj. trošarinama. Dobro mu je Marić rekao - ako poskupe cigarete i alkohol, cvast će šverc i sivo tržište. Bar je BiH tu blizu, CG, Albanija... Interesantno je kako svi, ali ama baš svi ministri bježe od reformi i pospremanja u svom dvorištu, svi traže sve više i više novaca. U takvom okruženju nije čudo da roba i usluge poskupljuju puno brže od rasta primanja, što dovodi do sve većeg odljeva kvalitetne radne snage... Nakon one katastrofe Milanovića, nadali smo se da če se nešto pozitivno desiti, no osim pretakanja iz šupljeg u prazno nema nekog pomaka. Ajde, bar nije toliko destruktivno ko vlada SDP-a, no zar ćemo se veseliti ako netko ne radi ništa samo zato što je onaj prije uništavao? To pokazuje koliko je malo vjere da će politika išta napraviti... Ili si uhljeb ili bježi, to je ostalo jedino pravilo u Hrvatskoj...

VL
DU
Deleted user
13:43 02.08.2018.

Bilo je ovakvih i onakvih na čelu ovog za svakog bitnog ministarstva, ali ovakvog kretena još nismo imali!

VL
Avatar heyhay
heyhay
14:36 02.08.2018.

Kad ste već stavili cijenu cigareta koliko košta u drugim europskim državama mogle ste staviti i prosječne plaće uz te zemlje pa bi vidjeli da je ta kutija cigareta jeftinija u Europi ,jer imaju veće plaće pa mogu kupit i više kutija cigareta.

VL
DU
Deleted user
14:23 02.08.2018.

Ministar Kujundžić je jedan beskrajno iritantan političar. Nikako da dokučim zašto, ali vjerojatno nema niti potrebe.

VL
KO
konoplja
13:24 02.08.2018.

Bravo Kujunđžiću, to je ta bosanska pamet iz HDZ-a, kakvo samo riješenje našega domoljuba, toliko inovativno da bi nam se susjedi posramili, ma vjerodostojno, ma savršeno, HDZ zna, Franjo svršava u grobu od veleumne ideje. Koliki kreten moraš biti i pri tome nesposoban da ti je jedino riješenje dizati poreze, to samo idiot i kreten može, hvala domoljubima na odabiru! Možda da pročešljaš javnu nabavu u zdravstvu pa bi vidio da Andrija Hebrang i njegova firma po lijepim cijenama uvaljuju Shimatzu opremu, totalna korupcija a on diže cijene alkohola i cigareta, što će samo povećati šverc! Koja smo mi banana od države kada nam je porez i dizanje cijena riješenje za sve!

VL
DU
Deleted user
14:37 02.08.2018.

Kakav isprdak od ministra, providan pokušaj udara na građane i nekorektan članak VL-a. Kad već uspoređujete cijene bilo čega u Evropi usporedite i primanja odnosno plaće, pa se nećete čuditi da su u Norveškoj cigarete višestruko skuplje nego u Hrvatskoj!!!!!!!

VL
DU
Deleted user
13:30 02.08.2018.

Neka, neka. Jeftini alkohol vam je i bio razlog zašto su ljudi trpili stanje u koje su ih političari doveli. Baš me zanima kako će biti kad im se oduzme ta utjeha (jeftini alkohol).

VL
ZA
zarac
13:14 02.08.2018.

Hahahaha! Domoljublje!

VL
Avatar pendreck
pendreck
14:40 02.08.2018.

Hrvati pa kad budete konacno shvatili da je pusenje/ovisnost perfektna droga i mega zajeb. Stavljaju vam kojekakve kemikalije da budete jos vise ovisni!!! Pa dajte malo dispeta!!! Ili domace (koje ne valja i bas je dobro za odvikavanje) ili nista!!!!!! I iz iskustva(pusio sam 15 godina, bio bedast) kad se oslobodite tog sranja budete se cudili sami sebi koliko ste biliglupi da niste vec davno prije.

VL
Avatar pendreck
pendreck
13:29 02.08.2018.

najtuznije je da upravo oni koji imaju slavija primanja/obrazovanje puse, dok oni koji imaju veci dohodak se od toga bezvenoga trovanja osobadaju.

VL
RI
rightside
13:30 02.08.2018.

kujundzicu,, da te nesto pitam,,bi li pristao da te se javno strelja ako se i pored ovolikog poskupljenja ,naravno ne na tvoj teret nego teret gradana opet pojave veliki dugovi u zdrastvu, sto naravno izbjec nemozes,? pa ti si komad idiota jos veci od onog anemicnog,,sta ti uopce dopusta takve izjave,,ili si si umislio da mozes radit kako hoces,,mozda i da ali neces dokle hoces,,rekao sam ja ,plenkovic ce unistit hrvatsku zajedno sa svojim ministrima poput ovog kujundzica,,

VL
LA
Lastavica262
15:25 02.08.2018.

Kreten na kvadrat

VL
DU
Deleted user
14:21 02.08.2018.

mogo si i zabraniti duhan i alkohol...... crno trziste vec trlja ruke..... politicari kao da su cijepljeni protiv logike i zdravog razuma. neces ti spasit nista vec ce drzava od toga imat stete.....

VL
AG
agrokor
13:55 02.08.2018.

super , onda cu iz bih švercat alkohol i cigare

VL
FF
filip.filipovic23
14:39 02.08.2018.

Vjerojatno ima razrađen plan prodaje duhana na crno iz Hercegovine! Kriminal!!

VL
DH
dalibor.hren
13:25 02.08.2018.

Za koliko će poskupjeti i koliko će platiti oni koji daju lažna obećanja???

VL
OO
onako_ovlaš
17:46 02.08.2018.

kujundžić je lumen,to se odmah vidi,nije jasno zašto se trudi to i pokazati,lumen sam po sebi

VL
Avatar hrjosko
hrjosko
16:43 02.08.2018.

Ovi koji su protiv neka kažu kako namaknuti miliarde kuna duga? U svakoj državi na svijetu zdravstvene uskuge rastu brže nego BDP i plaće! Dečki prijedloge molim!

VL
Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
14:00 02.08.2018.

I uvesti snimanje pluća pri ugovaranju polica zdravstvenog - crna pluća, 500% veća premija pa ti nabavljaj duhan u Iranu ako hoćeš, nema problema. I debelima odrezati penale...

VL
LA
larala
15:48 02.08.2018.

Ako vec usporedujete cijene cigareta u drugim zemljama onda usporedite i place a, sta se tice dizanja trosarina i poreza dizite ih sebi a, ne narodu jer vi ste ti koji ste doveli drzavu u bananu a, ne pusaci i alkoholicari. Koliko novca ste isplatili sebi na dnevnice, koliko kostaju vasi auti i gluposti, koliko ste novca ulupali u drugu drzavu .....a, sve je to moglo zavrsiti u zdravstvu ciji su najveci trosak vase babe i stricevi koje ste tamo zaposlili da ne rade nista a, primaju placu...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.