Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIDENOV CILJ
Povratak na članak

Kuje se novi euroamerički pakt: Demontaža Trumpove ere

Biden je najavio i “globalni summit” za demokraciju, čime želi sanirati narušeni američki demokratski ugled u svijetu.

Komentari 36

PL
Planer
21:25 20.01.2021.

Političari ne žele jedinstvo. Oni žele i trebaju antitezu jedinstvu, a to je podjela. Podjela je mjesto odakle dolazi njihova moć. Divizija je njihovo gorivo. Političari nisu na mojoj ni na vašoj strani, već na njihovoj. Oni žude za moći i bogatstvom.

VL
DI
Diosiario
22:53 20.01.2021.

Ma nema tu narušenog američkog ugleda u svijetu, nego ne postoji više nikakav američki ugled. Država koja 6 mjeseci ne može uspostaviti red i zakon pred divljanjem ljevičarskih terorista, država koja nije sposobna osigurati free and fair odnosno slobodne i poštene izbore i država koja namještenim i očigledno pokradenim izborima ustoličuje dementnu marionetu čiji IQ je niži od sobne temperature kod nijednog ozbiljnog čovjeka ne može imati nikakav ugled. I kad to kažem ja koji je u Americi uvijek vidio uzor države uz sve njezine mane jer je bila pravna i demokratska, onda je tu sve jasno. Kao što je jasno da je onaj tvit koji je danas na tviteru objavila službena telegrafska agencija kineske komunističke partije koja se otvoreno ruga Americi shvaćajući da je ovo u slobodnom padu i da je ispustila zadnju šansu za ostanak na vrhu više nego jasan i indikativan.

VL
DU
Deleted user
23:18 20.01.2021.

Biden je pre star da pokrene neke promjene morat će otići i prepustiti vlast zamjeniku primjer hrvatska izabere jožu manulića za predsjednika vlade itd

VL
DU
Deleted user
23:54 20.01.2021.

Sve me strah da onako ujedinjeni ne udare po nama

VL
DU
Deleted user
21:16 20.01.2021.

Nebu čiča doživio kraj mandata, ima 78 god, već sad se teže kreće ma kolko on glumio da nije tako.....

VL
KA
kajbum
21:58 20.01.2021.

Nije bilo nitijednog ispada. A zasto su onda doveli 25 tisuca vojnika na ceremoniju pa da bi Biden imo publiku

VL
DU
Deleted user
12:10 21.01.2021.

Adolf Biden pokušava obnoviti sile osovine, a neofašisti iz tzv."demokratske" partije ga u potpunosti podupiru

VL
IB
iva.begovic
11:00 21.01.2021.

Ovo što se danas događa u USA nije počelo danas. Niti u ovom stoljeću. Počelo je u lipnju 1972. godine aferom Watergate. Tu je Demokratska stranka spoznala snagu medija, to je za njih bio "aha moment" i otada na ovamoo koriste medije za svoju agendu. Manje-više tj. više nego manje - na štetu demokracije. Tako je ono što se drži svjetlim trenutkom demokracije - dovelo do negacije demokracije. I to od strane stranke koja se naziva demokrati. Obično je to tako, znamo na bliskim primjerima da oni koji se najviše kunu domoljubljem najviše potkradaju.

VL
PE
Perspektivan
08:56 21.01.2021.

Zlocestih li ljudi ovde......kako ikome onaj primitivac trump moze bit bolji od bidena!? Izgleda da moze,istim takvim primitivcima. Shvacam da na svijetu zlo mora konstantno postojati kao vjecna protuteza dobru.

VL
IB
iva.begovic
08:28 21.01.2021.

Sklopiti pakt sa USA to je najgore što bi se EU moglo dogoditi. To znači korupcija, manje solidarnosti u društvu i manje društvvene odgovornosti u gospodarstvu. Al u prvom redu to znači ulazak korupcije na velika vrata. Bolje bi bilolo okrenuti se Kini ili Rusiji. Tu znaš na čemu si. Odričem se EU kojoj je najbolji saveznik USA. Iselit ću na Bali.

VL
SI
sisavac
09:30 21.01.2021.

ne znam čemu tolko prostora u medijima za stupanje na dužnost nekog predsjednika. kažem nekog, jer predsjednik zemlje koja drugim zemljama i narodima radi samo probleme i nije netko naročito omiljen. fama o američkim predsjednicima je samo fama, realnost pokazuje nešto drugo, to je sve redom dio ekipe koja otima narodno bogatstvo i dodjeljuje da privatnicima. države se zadužuju, bogataši postaju još bogatiji. najveće porezne olakšice imaju milijarderi, a najveće poreze, kumulativno, plaćaju obični radnici. nije amerika, a još manje svijet, nešto posebno bolje od trumpa dobilo. trump je otvoren, kod njega nije bilo iza leđa, dvosmislenih izjava i postupaka. ovdje ih bude, ipak je to klasična američka politička škola, ustroj, jedno govorim, drugo radim, cilj mi je u biti nešto treće. ne znam čemu tolko idealiziranje bidena, on nije cvijeće niti neka mila osoba, to što je nekom dragi jer je miloševiću u lice navodno rekao da je ratni zločinac ne znači ništa, jer po takvome, izazivanju ratova, je i biden ratni zločinac. ipak su iz njegove kuhinje izašle avanture po bliskom istoku i rijeke migranata prema europi. nije on nikad bio djed mraz. njegova slika se 4 godine peglala, uklanjalo sve što se pojavilo loše. njegov mandat je pitanje kolko će trajati. kakav bude? pa sad, dal zbilja mislite da je trump potpuno neovisno o senatu i kongresu, lobistima, vukao poteze? na njegovom primjeru se vidla snaga duboke države, jedan fbi lažira izvješća, cia mu ne dostavlja informacije...

VL
PR
prokurator
23:15 20.01.2021.

večeras je naša fešta, večeras se vino pije, jake u zatvoru nema hrane, svaki šatoraš suze lijeeeeeeee :D :D :D

VL
Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
23:24 20.01.2021.

Biden menja retoriku. Hrvatska dobija nove zrakoplove iz Amerike. Govori se o ozbiljnoj formaciji.. Otplata 40 godina.. Imamo sreće..

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
21:47 20.01.2021.

Ovdje u Moskvi niko ih ne shvaca ozbiljno.Ovdje se smiju kazu beskucnici ispod mostajadnici gladni zaoalili vatru da se malo ogriju.To je odmah kod Kaptola .Pa sta je tamo salje mogu mislit.Kazu ovdje demokracija im kao u Kirgiziji strasno.Trump je bio gospodin vratit ce se opet.

VL
Avatar faust
faust
21:51 20.01.2021.

Prvo je što Biden mora učiniti kao lider slobodnog svijeta, usvojiti moćne zakone za obračun sa teorijama zavjere, antiznanstvenim i drugim sličnim izvorima kao i širiteljima istih, takve su stvari uz terorizam, svakako najveća prijetnja 21.stoljeća.

VL
EH
enigmus-hr
21:26 20.01.2021.

SAD je hrvatski partner, saveznik i prijatelj, tako da se nadam da ova nova administracija neće narušiti taj odnos.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.