Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Kućni je ljubimac za dvije trećine Hrvata ravnopravni član obitelji

Većina vlasnika kućnih ljubimaca nije zadovoljna informacijama o mogućnostima putovanja s kućnim ljubimcima, smatraju da ih je premalo i da nisu jasne ni kvalitetne
14. prosinca 2019. u 17:15 5 komentara 2834 prikaza
Foto: Privatni album

Moderni turisti sve su zahtjevniji, a faktori koji utječu na izbor destinacije za odmor sve brojniji. Dogodine će u svijetu za 42 posto vlasnika kućnih ljubimaca presudno biti mogu li kod domaćina dovesti i svog psa, macu.

U Hrvatskoj će svaki treći turist birati odredište po tom ključu, pokazala je anketa Booking.coma provedena među 22.000 ispitanika iz tridesetak zemalja, od Njemačke i Francuske preko Rusije, Indije i SAD-a do Kolumbije, Novog Zelanda i Južne Koreje. Rezultati ne čude budući da čak 72 posto ispitanika svoje kućne ljubimce smatra punopravnim članom obitelji. U Hrvatskoj, pak, svoje ljubimce tako tretira 66 posto vlasnika. Otprilike svaki drugi kaže kako bi činjenica da s njima putuje i kućni ljubimac uljepšala doživljaj putovanja.

Vlasnici kućnih ljubimaca imaju i svoju top listu sadržaja na odredištu. Najvažniji im je prostor na kojem njihovi ljubimci mogu trčati i igrati se, na drugom je mjestu dostupnost veterinarske podrške, a iznimno cijene i domaćine koji pružaju uslugu čuvanja i šetanja ljubimaca tijekom odmora. No, većina nije zadovoljna informacijama o mogućnostima putovanja s kućnim ljubimcima. smatraju da ih je premalo i da nisu jasne niti kvalitetne.

Istraživanje je pokazalo i moderni nomadi sve više mare i za mjesto u koje putuju. Svaki treći će u 2020. birati mjesta kojima će njihov posjet pomoći lokalnoj zajednici da se oporavlja od prirodne katastrofe, gospodarskih problema i sl. Mnogi su svjesni itekako svjesni i negativnog utjecaja turizma na okoliš, a više od polovice i svjetskih i domaćih putnika bira ekološki prihvatljiviji smještaj.

Rastopio srca Pas na letu postao prava senzacija: Oduševio putnike svojom reakcijom o psima Najlakše uče dok su mali, a to je najbolje vrijeme i za navikavanje na zvukove Predavanje Što treba znati o treningu obiteljskih pasa?
Biokemičarka Katalin Karikó
IZ KOMUNIZMA POBJEGLA U AMERIKU
Buran život znanstvenice koja je svijetu donijela spas od pandemije
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • Pax:

    Zato je Hrvatska u takvom stanju! Masa ljudi bez smisla i prave ljestvice vrednota.

  • trudimSe:

    izumiremo, za djecu nemamo novca ni vremena, a za kućne ljubimce imamo