Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Kućni aparati za kavu moraju imati funkciju kojom se automatski gase i štede energiju

europska unija, zastava
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.01.2015.
u 08:00

To je obveza koja proizlazi iz novog propisa EU koji je stupio na snagu 1. siječnja, a cilj mu je štednja električne energije.

Novi kućni aparati za kavu, računalni modemi, printeri, televizori i razni drugi uređaji moraju biti sposobni automatski se ugasiti, odnosno prijeći u status "spavanja" s malom potrošnjom energije, u slučaju da neko vrijeme ne obavljaju svoju primarnu funkciju.

To je obveza koja proizlazi iz novog propisa EU koji je stupio na snagu 1. siječnja, a cilj mu je štednja električne energije. Novi aparati za kućno pripremanje espresso kave, primjerice, moraju se automatski gasiti odmah nakon pripremanja svake šalice kave. Aparati za filtar-kavu moraju se automatski gasiti nakon 5 ili 40 minuta, ovisno o vrsti.

>> Sud EU: Pretilost je oblik invalidnosti, pretili radnici ne rade jednako kao drugi 

>> EU je zaustavio Južni tok jer bi ruski Gazprom kršio važne stavke Trećeg energetskog paketa

Komentara 6

VV
Vrazje Vjestice
08:24 08.01.2015.

vidim da i eu ima jako puno birokrata s viškom vremena...

Avatar fijolica
fijolica
11:49 08.01.2015.

Kad ću imati i europsku plaću, kupit ću sve što traže! Ovako - što imam, s tim klimam. Te usisavači, te aparati za kavu .. što je sljedeće? Kaj nemaju pametnijeg posla?

LI
liskovaca
16:40 08.01.2015.

e to je vrlo bitno!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije