Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOPREZNOST Stjepan Vešligaj (58) teško opečen

Kuburaš htio pucati na svadbi, kubura mu eksplodirala u ruci

19.04.2009.
u 18:10

ĐURMANEC – Stjepan Vešligaj (58) iz Hromca kod Đurmanca pretrpio je opekline trećeg stupnja po licu, rukama, prsnom košu i glavi nakon što je kubura koju je punio barutom sama opalila.

Nesreća se dogodila u subotu poslijepodne u dvorištu ispred obiteljske kuće njegova susjeda, također Vešligaja, gdje je bila svadba.

Stjepan Vešligaj dugogodišnji je kuburaš, aktivan u lokalnom kuburaškom društvu. Prema zagorskom običaju, želio je pucnjima iz kubure uveličati svadbu kod susjeda koji je udavao kćer. U njegovoj obitelji ne znaju točno što se dogodilo.

Susjedi kažu da je pripremao smjesu s barutom za punjenje kubure, ali je opasni koktel ekspodirao prije nego što je povukao okidač. Jedan ga je susjed onako opečenog dovezao kući gdje se Vešligaj sam presvukao te su ga odvezli u Dom zdravlja u Krapinu, a potom u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu, gdje je zadržan na liječenju.

– Štef je dobar kuburaš, pravi veseljak, svirao je harmoniku, nikad se nije igrao oružjem, žao nam je što se to baš njemu dogodilo. Kuburaši su pitali mladenku Mirelu za dopuštenje da zapucaju iz kubura na dan njezine svadbe.

Ona im je to odobrila, ali kako kažu susjedi, Stjepan nije čekao kuburaše, već je sam zapucao. Srećom, svadbeno slavlje nije preraslo u veću tragediju. Očekivali smo dolazak gostiju, mladenka se pripremala za odlazak na vjenčanje, svi smo ipak bili veseli – kažu u mladenkinoj obitelji.

Kuburaši su dobili dopuštenje policije za pucnjavu od 16 do 19 sati te su, nakon što su zbrinuli ozlijeđenog kolegu, zapucali.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije