Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kubanska represija

Kubanski agenti pretukli blogericu

sanchez-kuba
AFP
07.11.2009.
u 17:07

Prema prvim informacijama kubanska je blogerica koja mjesečno bilježi i do milijun posjeta na svojoj stranici (Generation Y) bila na putu prema jednom prosvjedu kada su je presreli agenti.

Yoani Sanchez, kubanska blogerica koja kritički piše o životu na komunističkom otočju trvdi da je privedena od strane vladinih agenata.

Sudeći prema informacijama iz Roots of Hope, neprofitne organizacije za mlade, službenici su postupili brutalno, vukli je za kosu te je udarali nakon što nije odmah pristala s njima sjesti u vozilo kojim su došli po nju. Prema prvim informacijama kubanska je blogerica koja mjesečno bilježi i do milijun posjeta na svojoj stranici (Generation Y) bila na putu prema jednom prosvjedu kada su je presreli agenti.

Prije nego je puštena na slobodu Sanchez je upozorena da je njezina kritika prema vladi otišla pre daleko, no kubanska se vlada do sada nije službeno očitovala o incidentu. Ranije ove godine Time magazine je Yoani Sanchez uvrstio među sto najutjecajnijih blogera na svijetu. Prošlog joj je mjeseca vlada zabranila odlazak u New York gdje je trebala primiti jednu novinarsku nagradu.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
22:03 07.11.2009.

tamo je nedavno mesić \" cijedio čube\" i čekao da ga \"primi\" fidel,čovjek koji je bio na miloševićevoj strani.Bilo je i još ima onih koji su u nju zaljubljeni ,zato jer ih podsjeća na smeće tilea.

CE
cericzel
08:45 08.11.2009.

Zadnji stavak (2.red) riječ predaleko se piše dakle zajedno, a ne \"pre daleko\". Nije od prevelike važnosti, no bilo bi lijepo kad bi bilo i gramatički točno napisano. Pozdrav od Pegaza

MM
Mladen Miletić
18:39 07.11.2009.

Neki nemaju još uvjek sluha za agente ili provokatore, ili oboje slično iskustvo je nedavno imao i Stanković.. Nisu svi dobročudni naivni slabo političko demokratski podkovani Kerum ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije