Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brojne žrtve

Krvavi prosvjedi protiv lista Charlie Hebdo

charlie
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
17.01.2015.
u 18:02

U krvavim prosvjedima u afričkoj državi Niger poginule su četiri osobe, a 43 ih je ranjeno, od toga 20 policajaca i 23 civila

Najmanje troje ljudi ozlijeđeno je u jučerašnjim sukobima između prosvjednika protiv časopisa Charlie Hebdo i policije ispred francuskog konzulata u pakistanskom gradu Karachi, javlja AFP čiji je fotograf u ustrijeljen u leđa.

Prosvjedi omladine religiozne pakistanske stranke Jamaat-e-Islami samo su dio demonstracija kojem su diljem zemlje organizirale pakistanske islamističke grupe zbog objavljivanja karikature proroka Muhameda u satiričkom listu Charlie Hebdo.

U krvavim prosvjedima u afričkoj državi Niger poginule su četiri osobe, a 43 ih je ranjeno, od toga 20 policajaca i 23 civila.

Vlada te zemlje, inače bivše francuske kolonije, zabranila je prodaju lista Charlie Hebdo, no unatoč tome izbili su nemiri koji su započeli paljenjem francuskog kulturnog centra u gradu Zinderu.

Prosvjedi su se nastavili i danas kad je u Niameyu, glavnom gradu Nigera, zapaljeno sedam evangelističkih crkvi.

>> Europsko proljeće terora - Napadi islamista na policijske postaje spriječeni su u posljednji tren

Komentara 49

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
18:22 17.01.2015.

Svi vi koji podržavate one koji se rugaju drugim ljudima suučesnici ste nesreće koja je pogodila ove jadne ljude danas a sutra u Zagrebu, Splitu ili Rijeci nekoga i od nas samih.

Avatar NikadRobom
NikadRobom
21:37 17.01.2015.

Sloboda govora?Ili sloboda namjernoga izazivanja?Svjetska ekonomija samo sto nije pukla kao balon,a znamo svi sto se desavalo u proslosti.Bojim se da sve ovo vodi dirigiranome scenariju.

KP
karlo.petrik
21:14 17.01.2015.

No koment....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije