Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 13. listopada

Krstičević: Velebit 18 najzahtjevnija je vježba Hrvatske vojske

Zagreb: Predstavljena vojna vježba Velebit 18 - združena snaga
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
02.10.2018.
u 13:55

'Cilj nam je svake tri godine organizirati jednu takvu vježbu", istaknuo je ministar obrane Krstičević

Vojna vježba Velebit 18 - združena snaga, predstavljena je u utorak u Ministarstvu obrane RH, a  kako je istaknuo potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, riječ je o glavnom obučnom događaju u ovoj godini i najvećoj vježbi svih sastavnica Oružanih snaga RH.

Vježba će se održati od 13. do 15. listopada, neprekidno 72 sata, na vojnim poligonima diljem Hrvatske, s glavnim ciljem provjere sposobnosti hrvatskih Oružanih snaga u obrani Republike Hrvatske.

Pogledajte video o vježbi:

Ministar obrane Damir Krstičević ocijenio je kako je riječ o najzahtjevnijoj vježbi Hrvatske vojske, u kojoj će sudjelovati oko 5500 vojnika zajedno s pričuvom. Vojnu vježbu OS RH pratit će i predstavnici partnerskih i savezničkih vojski, naglasio je.

Također provjerit će se i nova oprema i naoružanje koji su ušli u sastav hrvatskih Oružanih snaga, poput Panzer haubica Pzh 2000, borbeni helikopter HRZ-a Kiowa Warriors i drugi.

Pogledajte video s predstavljanja:

'Cilj nam je svake tri godine organizirati jednu takvu vježbu", istaknuo je ministar obrane Krstičević, dodavši kako će se i javnosti i poreznim obveznicima pokazati na što se troši njihov novac. Najavio da će na vježbi provjeriti i snaga u cyber prostoru (kibernetičkom prostoru), a testirat će se i novi radio uređaji domaće proizvodnje.

Vježbu Velebit 18 - združena snaga, predstavio je i načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Mirko Šundov, koji je naglasio da je novina vježba u cyber prostoru. Ocijenio je kako je riječ o vrlo zahtjevnoj združenoj vježbi, kojom će se i provjeriti sustav spremnosti OS RH u skladu s NATO standardima.

Na predstavljanju vježbe u Ministarstvu obrane RH nazočili su i predsjednik saborskog Odbora za obranu Igor Dragovan te visoki vojni dužnosnici. 

Komentara 7

DU
Deleted user
15:25 02.10.2018.

Pa napisali ste domaću zadaću svladavši ove moje pod šljivom šta treba više ?

DU
Deleted user
15:39 02.10.2018.

Njonjo treci....

Avatar zong
zong
15:18 02.10.2018.

To je kao naš odgovor na onu najveću rusku vježbu. Kada nitko neće i ne usudi se mi možemo. Al će biti po leđemi jednom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije