Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETA ATMOSFERA

Krstičević sutra odlazi u službeni posjet BiH: Svoj posao radim na najbolji mogući način, idem na sastanak

Damir Krstičević
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/6
15.11.2016.
u 17:15

Do susreta dolazi na poziv ministrice obrane BiH, Marine Pendeš, koja će našem ministru biti domaćin u Međugorju

Nakon što će danas sudjelovati u obilježavanja važnog događaja s početka Domovinskog rata, 25. obljetnice razbijanja pomorske blokade Splita, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sutra će, u srijedu otići u službeni posjet BiH. Sastat će se s ministricom obrane BiH, Marinom Pendeš, koja će našem ministru biti domaćin u Međugorju i koja mu je uputila službeni poziv na razgovor o bilateralnoj vojnoj suradnji, školovanju bh. časnika na visokim vojnim školama u RH, aktualnim političkim događajima te nastavku puta BiH ka euroatlantskim integracijama.

Ministar Krstičević kaže da, nakon što je na prvom svom službenom putu izvan RH sudjelovao na sastanku ministara obrana NATO-a u Bruxellesu, sada, odlaskom u BiH naglašava kako je ključni vanjskopolitički interes Hrvatske upravo BiH, s kojom RH ima dobru bilateralnu vojnu suradnju i gdje RH daje cjelovitu potporu BiH na njezinu putu euroatlantskih integracija. Krstičević je već u Bruxellesu naglasio da je novoj hrvatskoj Vladi vanjskopolitički prioritet Bosna i Hercegovina, ali i snažnije pozicioniranje Hrvatske u Europskoj uniji i NATO-u.

Na ovaj službeni put u BiH Krstičević odlazi u napetoj atmosferi kojoj su prethodila dramatična uhićenja desetorice bivših časnika HV-a i HVO-a u Orašju te medijski natpisi kako je i naš ministar na tzv. optužnicama, pa da, navodno ne smije putovati u BiH. Ministar je, prije nekoliko dana propustio odlazak na sastanak ministara obrana u Sarajevu, što je službeno protumačeno time da je fokusiran na najvažniji problem svog mandata, izradu novog vojnog proračuna, no poslije je bio najavio da će brzo uslijediti njegov službeni put u BiH.

Krstičević komentirao svoj odlazak u BiH

Premijer Andrej Plenković je, zajedno s ministrom obrane i potpredsjednikom Vlade Damirom Krstičevićem danas nazočio otkrivanju spomen-obilježja "Spomen i želja" na Kašjunima svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima poginulim u Domovinskom ratu. Tom prilikom je Plenković komentirao i najavljeni posjet ministra obrane BiH.

''Ministar je tu i on kao odgovoran ministar želi nakon posjeta Bruxellesu održati prvi radni, bilateralni posjet. Riječ je o kontinuitetu naše politike da je BiH naš prioritet. Mislim da je važan momet da Krstičević uspostavi direktnu suradnju s kolegicom u BiH'', kazao je Plenković, javlja N1.

Svoj odlazak u BiH prokomentirao je i sam Krstičević. ''Imam sastanak s ministricom obrane vezan uz tekuću vojnu suradnju. Pripadnici vojske BiH se školuju u Hrvatskoj, a također smo na zajedničkoj aktivnosti u Afganistanu. Cilj je unaprijediti tu suradnju'', kazao je Krstičević.

''U ovom trenutku svoj posao radim na najbolji mogući način. Interes naše Hrvatske je suradnja. Iz te pozicije interesa Hrvatske, a vjerujem i interesa BiH, idem na taj sastanak'', rekao je Krstičević.

>> Kako je ministar obrane Krstičević postao prva žrtva hibridnog rata

>> Krstičević: Ponosan sam na svoje sudjelovanje u ratu i 4. gardijsku brigadu

Komentara 34

AS
asi2013
15:02 15.11.2016.

Prepao sam se naslova, onda sam pročitao Međugorje. Treba se paziti da se njihovi specijalci ne zalete, kao u Orašje, ali se nadam da će biti i naših tamo.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
15:33 15.11.2016.

nije vijest kad odlazi već kad se vraća...

HR
hromcan
15:32 15.11.2016.

Ako uhite Krstičevića netreba čekati ni sekunde več treba završiti što smo započeli 1995. godine ali onda ne stati kao 95" več pripojiti cjelu BIH gdje joj je i mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije