Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupe večere

Šef HŽ Infrastrukture: Da sam želio varati tvrtku, ne bih se potpisao na račune

Ivan Kršić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
30.01.2017.
u 17:04

Predsjednik uprave HŽ Infrastrukture kaže da se na poleđini spornih računa potpisao, što znači da se radi o osobnoj potrošnji

Predsjednik uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić ovih je dana u nekim medijima prozvan zbog dva računa iz studenoga prošle godine za večere u ukupnom iznosu od 8430 kuna u opatijskom restoranu “Bevanda” koje je platio korporativnom karticom. Kršić za Večernji list kaže da se na poleđini oba računa potpisao, što znači da se radi o osobnoj potrošnji i da je računovodstvo HŽ Infrastrukture taj trošak trebalo skinuti s njegove plaće. Tvrdi da je u prosincu u računovodstvu pitao zašto taj iznos nije odbijen od njegove plaće, na što mu je odgovoreno, kaže, da će to biti skinuto s plaće u siječnju. No prije nego što se to dogodilo, kaže Kršić, ti računi objavljeni su u medijima.

– Ovo mi nije prva korporativna kartica, od 2005. godine imam takvu karticu, još dok sam bio direktor u IGH, a potom u Hidroelektri-niskogradnji i znam kako se koristi i što znači kad se na poleđini računa potpišem. Da sam htio da mi se taj iznos ne skine s plaće, izmislio bih nekoga pa bi na poleđini računa napisao i druga imena – objašnjava Kršić. Dodaje da je u međuvremenu, ne čekajući da mu iznosi sa spornih računa budu odbijeni od plaće, podmirio te troškove.

Kaže da je te dvije večere u Opatiji platio korporativnom karticom jer uza se nije imao gotovinu i svoju osobnu karticu. Na obje je večere, tvrdi, bilo više ljudi koji su dolazili i odlazili. – Ne želim se pravdati, želim samo pojasniti o čemu se točno radi. Korporativne kartice imam već 11 godina i znam kakva je procedura kad planirate osobno podmiriti trošak koji ste napravili. Na poleđini oba računa sam se potpisao, a to znači da je to osobna potrošnja, koja se potom odbija od moje plaće – kaže Kršić. Direktor je HŽ Infrastrukture pola godine i ta dva računa su, kaže, bili jedini troškovi na korporativnoj kartici prošle godine otkako ju je dobio na korištenje.

– Imam dobre radne rezultate u HŽ Infrastrukturi i znam se odgovorno ponašati. U šest mjeseci otkako sam u tvrtki uspio sam dogovoriti kolektivni ugovor koji nije bio sklopljen godinu dana. Uštedjeli smo s novim kolektivnim ugovorm 30 milijuna kuna i tako stvorili preduvjete za restrukturiranje HŽ Infrastrukture – objašnjava Kršić. Za to su, kaže, dobili potvrdu i od Svjetske banke, a plan restrukturiranja koji su izradili sad je na evaulaciji u nadležnim ministarstvima. Na poslovnom putu u Srbiji ove godine je također koristio službenu karticu, a taj račun, koji je na znatno manji iznos od onih opatijskih iako se radi o poslovnom ručku, također će, kaže, osobno podmiriti.

Komentara 19

DU
Deleted user
17:51 30.01.2017.

Njemacka: Ministar obrane plagirao doktorski rad, izaslo u javnost i dao ostavku Hrvatska: Ministar obrazovanja plagirao rad, izaslo u javnost i premjer ga brani s obrazlozenjem da nije to bitno Njemacka: ministrica pri povratku sa sluzbenog pta nije uzela gotovinunu i platila sluzbenom karticom nesto kozmetike (10tak EUR) i to vratila, izaslo u javnost da je koristila karticu u privatne svrhe, dala otkaz RH: Direktor drzavnog poduzeca koje je kronicni gubitas subvencioniran iz drzavnog proracuna koristi sluzbenu karticu za ekskluzivnu veceru za sebe i svoje zaposlenice, izadje u javnost, ovaj besramnik iz teksta tvrdi da mu je namjera bila podmiriti racun. Ma liku treba dati kramp u ruke i poslati ga da kopa na trasi neke nove linije.

GA
Gastarbeiter2
17:38 30.01.2017.

Bla, bla, bla, bla...još jedan od nasrtaja na inteligenciju običnog hrvatskog gradjanina!

DU
Deleted user
17:55 30.01.2017.

Samo čekamo da izjavi da je to politički napad na njega. Pod hitno najuriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije