Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dragocjena tekućina

Kronična nestašica vode na Biševu: Vojska pružila potporu pa dopremila 250 tona tekućine

Foto: HRM
18.07.2020.
u 16:53

Stanovništvo na otoku Biševu ostalo je bez pitke vode uslijed izrazito nepovoljne hidrološke godine

Na poziv grada Komiže u situaciji kronične nestašice vode na otoku Biševu, Hrvatska ratna mornarica je u četvrtak i petak brodom DBM-82 "KRKA" stanovništvu dostavila preko 250 tona vode u obiteljske vodospremnike.

Stanovništvo na otoku Biševu ostalo je bez pitke vode uslijed izrazito nepovoljne hidrološke godine. 

- Zadaća je bila zahtjevna jer se radilo o dostavi vode u više od 18 vodospremnika na otoku Biševu. Obzirom na konfiguraciju obale odnosno nemogućnosti pristajanja, brod je sidrio u uvalama Salbunara, Porat i Mezuporat te je bilo potrebno razvući vatrogasna crijeva za vodu i više od kilometra kako bi došli i do najudaljenijih kuća - kažu u MORH-u. 

Ovoj su se akciji pridružili i pripadnici DVD-a Komiža kao i lokalno stanovništvo. 

- Jedna od glavnih misija Hrvatske vojske je pomoć lokalnoj zajednici i stanovništvu u elementarnim nepogodama i potrebitim situacijama kao što je bila ova, tako da su i ovaj put pripadnici Hrvatske ratne mornarice pokazali zahtjevanu sposobnost i brzom reakcijom izvršili ovu zadaću u potpunosti - zaključuju u MORH-u. 
 

Ključne riječi

Komentara 3

BO
bolnaistina
17:36 18.07.2020.

220000:60= 3666. dostatno za 3660 odraslih osoba. za jedan dan.

BO
bolnaistina
17:28 18.07.2020.

250 tona tekućine,to je oko 220000 litara vode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije