Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADARSKA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Kriza vlasti: Predsjednik skupštine dao ostavku, HDZ slaže novu većinu bez Kapovićevaca

Županijska skupština Zadarske županije
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/2
22.10.2021.
u 11:30

Nakon četiri mjeseca nismo uspjeli postići dogovor. Ne možemo naći zajednički jezik da vodimo županiju u zajedničkom interesu, kazao je Vučetić

Pukla je koalicija u zadarskoj županijskoj skupštini ostavkom predsjednika skupštine Antonia Vučetića.

No odlazak nezavisnih iz kojih je dugogodišnji bivši virski načelnik Kristijan Kapović, te DSU-, HNS-a, i HSLS-a zasada znači da je HDZ ostao bez većine.

Vučetić je ostavku dao na jutrošnjoj sjednici, a nakon stanke bit će jasno tko će HDZ-u dati nekoliko ruku za novu većinu koja, kako je rečeno i nedavnoj konferenciji za novinare ove političke platforme, već postoji. 

- Dogovorili smo odnos na temelju kojeg ćemo raditi u interesu županije. Nakon četiri mjeseca nismo uspjeli postići dogovor. Ne možemo naći zajednički jezik da vodimo županiju u zajedničkom interesu. Većina koja je postojala danas neće postojati. Iz istog razloga podnosim neopozivu ostavku na mjestu predsjednika i nadam se da će moj nasljednik nastaviti raditi na uvođenju reda u županiji. Imao sam najbolju namjeru. Moram pohvaliti oporbene vijećnike. U vladajućoj većini postoji veliki kaos i u toj većini ne želimo sudjelovati - prenijeli su Vučeticevu izjavu s portala 057 info.

Nakon stanke HDZ je postigao većinu i to rukama HSP-AS, SDSS-a i jednog nezavisnog odnosno Nenada Klarića iz HSP-AS, Rajke Rađenović iz SDSS-a i Željka Perice Nezavisnog načelnika općine Polača. 

Sve troje je diglo ruku pri izboru Šikića za predsjednika. 

- Prilikom izglasavanja, prvi je istupio Ante Rubeša iz Akcije mladih rekavši kako je on protiv izbora Šikića za predsjednika i da on predlaže Rajku Rađenović kad je već njena ruka donijela većinu HDZ-u. Na to se, kako navode iz zadarskog hr nadovezao i Marko Pupić Bakračkoji je rekao kako je karakter HDZ-a da kradu, lažu i trguju. SDSS-ova je politika ogavna, a kad im se to kaže onda viču da su napadnuti jer su Srbi. SDSS radi upravo protiv interesa Srba u Hrvatskoj! Sram Vas bilo gospođo Rađenović! - vikao je Pupić Bakrač.

>> VIDEO Facebook sljedeći tjedan mijenja ime: Najavili stvaranje "metaverzuma"


 

Komentara 2

Avatar dr. Evil
dr. Evil
15:18 24.10.2021.

HDZ + SDSS + HSP A.S. = većina!!! To su sve sestrinjske stranke...da nema jednih nebi ni drugi trebali postojati, živjela hrvatska demokracija!

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
18:42 22.10.2021.

Galamiti je lakse nego raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije