Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM
Povratak na članak

Kritička analiza mita o STEM-u

Fatalna zaljubljenost dijela hrvatske političke elite engleskom kraticom (akronimom) STEM podsjetila me na romantičnu filmsku komediju „Svi su ludi za Mary“

Komentari 2

NO
No1
00:33 02.10.2017.

Informatika sto ranije je ok... ali nacin na koji se to kod nas radi je nevjerojatan. Umjesto da se koristi nesto to je standardno u praksi kao Arduino, gdje bi klinci cak i nakon osnovne skole dobili nekakva osnovna znanja koja bi mogli odmah primijeniti firmi roditelja, susjeda ili lokalnog "gazde" ako bas moraju... ne. Mi se zbog necijeg guranja (najvjerojatnije M$) odlucimo za Micro:bit. Valjda je netko odgovoran za to opet bio pod pritiskom M$. Svaki put kad se nesto pocne spominjati pod Open source... odmah se nacrta neko iz M$ i uvalja nesto sto nema veze s vezom... Office 365 recimo... veselje... uvijek samo kod nas...

VL
MS
marko.silovic
13:44 02.10.2017.

Što mi je jadno u ovom tekstu je to što pisac jednu ideju blati na način što blati jednog od ljudi koji je promoviraju. Iskreno baš me briga za Bakića, ali STEM mi je super. Mislim da bi hrvatska svoju budućnost trebala graditi na poljoprivredi - turizmu - informatici.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.